Fotograaf: Fleurbaaij Kunst & Cultuur
Agora Theater
Agora Theater
Agora Theater
Agora Theater
Agora Theater

Agora Theater - Lelystad

N 52.5109322 / E 5.4762578

De eerste versie van 'de Agora' werd al in 1977 in gebruik genomen. Toen als multifunctioneel centrum in Lelystad, met een theater, een zwembad, een sporthal en een evenementenhal. De architect, Frank van Klingeren, zag het gebouw als een overdekt Grieks dorpsplein, ook wel Agora genoemd. Zo ontstond de naam voor dit gebouw. In 2004 moest dit gebouw gesloopt worden en kwam er een nieuw theater voor in de plaats.

Het huidige gebouw werd in 2007 officieel geopend. Het is ontworpen door architect Ben van Berkel. De buitenkant bestaat uit kleurrijke driehoeken die schots en scheef tegen elkaar aan lijken te staan. De 23 meter hoge toneeltoren die nodig is om bijvoorbeeld toneeldecors omhoog te trekken, is geheel weggewerkt in de vorm van het gebouw.

De oranje kleur maakt het Agora Theater erg opvallend. De kleur is bewust gekozen door de architect: hij reed op een dag met de auto over de dijk van Enkhuizen naar Lelystad toen de zon onderging. Allerlei tinten rood en oranje weerkaatsten op het water. De kleurschakeringen van zonsopgang of -ondergang in het water vormden de inspiratiebron voor de Agora. De glazen elementen en de geperforeerde aluminium platen doen het lijken alsof de kleur steeds wisselt. Ook in het interieur aan de binnenkant word je meegenomen door de romantische kleuren van de zon.

Beeld: Fleurbaaij Kunst & Cultuur©

Fotograaf: Fleurbaaij Kunst & Cultuur
Agora Theater
Agora Theater
Agora Theater
Agora Theater

Agora Theater
Agorabaan 12
8224 JS Lelystad

Contactgegevens
T: 0900-0322
E: klantenservice@agora-lelystad.nl

Kijk voor de programmering van het theater op de website.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.