Verlanglijstje 2017: Themaroutes

Verlanglijstje 2017 Themaroutes

Verlanglijstjes

We zijn het jaar net begonnen en om ons heen worden de verlanglijstjes (of bucketlists, zoals dat zo mooi heet) al langer en langer. Om jou een beetje op weg te helpen met het invullen van jouw bucketlist voor 2017 hebben wij een aantal zaken voor je geselecteerd. We beginnen de reeks met onze themaroutes.

Wat zijn themaroutes?

Themaroutes zijn fietsroutes die gemaakt zijn rondom een bepaald thema. Voorbeelden van fietsroutes die bij ons als themaroute zijn bestempeld, zijn:

  • - De Landgoederenroute;
  • - Rondom de Hanzesteden (deel 1 t/m 14);
  • - De Ideale fietsroute.

 

De voorbeelden uitgelicht

De Landgoederenroute

De Landgoederenroute

Deze route loopt bijna bij de grens met België en laat je kennis maken met een karakteristiek stukje van de Brabantse Kempen. Zo fiets je door Landgoed de Utrecht met haar afwisselende landschap van bossen, heide, vennen en voormalige arbeidershuisje met kenmerkende rood-witte luiken. Ook de Neterselsche Heide en de Weeldse Heide kom je tijdens het fietsen tegen. Je kunt onderweg afstappen in één van de charmante kerkdorpjes waar het lekker toeven is op één van de terrasjes.

Rondom de Hanzesteden

Rondom de Hanzesteden

Ben je geïnteresseerd in de Hanzegeschiedenis van Nederland? Dan zijn de fietsroutes rondom de Hanzesteden zeker de moeite waard om te fietsen. Je ontdekt bij elke route één of meerdere Hanzesteden en natuurlijk de bezienswaardigheden langs de routes. Wil je niets missen van de Hanzesteden? Begin dit jaar dan met het fietsen van Deel 1 door Harderwijk en Elburg en ontdek daarna de andere Hanzeroutes of kijk of er Hanzeroutes bij jou in de buurt liggen. Als je geen Hanzeroutes in de buurt kunt vinden kun je altijd één vinden door de naam van een Hanzestad in te voeren als zoekopdracht bij het zoeken van fietsroutes.

De ideale fietsroute

De ideale fietsroute

De ideale fietsroute is voortgekomen uit een onderzoek wat wij vorig jaar hebben uitgevoerd. Daarin werd gevraagd welke omgeving, lengte etc. een fietsroute ideaal maakt. Uit alle feedback is een fietsroute gemaakt die zichzelf de ideale fietsroute mag noemen. Ontdek of het ook jouw ideale fietsroute is door hem uit te proberen. De fietsroute leidt je door de Veluwse bossen langs plaatsjes als Drie, Staverden, Kootwijk en Garderen.

Meer informatie onderweg

Wil je onderweg nog meer informatie ontvangen over wat er te zien en te doen is rondom jouw themaroute? Probeer dan onze Fiets App. Net als op de website zijn alle routes ook in de App te vinden. Naast informatie onderweg biedt hij ook een fijne routebegeleiding. Waar je bij de meeste route Apps vaak veel op je scherm moet kijken om de goede kant op te gaan krijg je bij de Fietsnetwerk App, doormiddel van de nieuwste technologieën, de juiste informatie op de juiste plek en op het juiste moment. Je kunt onderweg dus gewoon genieten van de omgeving.

Deel via