Typisch Brabants landschap

Fietsroute Typisch Brabants landschap

Inspiratie op de fiets?

Rondom Eindhoven valt er altijd genoeg te beleven. Maar heb je ook al het prachtige Noord-Brabantse landschap boven Eindhoven bezocht? Hier zijn meerdere schilderachtige dorpen te vinden, zoals Liempde. Liempde heeft een goed bewaarde dorpskern, terwijl de omgeving ook veel inspiratie aan schilders heeft geleverd. Met name in het dal van de Dommel zijn veel schilderijen ontstaan.

Zien en doen

Deze fietsroute brengt je ook langs Boskant, een dorp gelegen in het nationale landschap Het Groene Woud. Tussen Boskant en Best vind je het natuurgebied De Scheeken. Ben je op zoek naar een rustige plek? Dan is De Nieuwe Heide, gelegen tussen Best en Son, een zeer goede optie. Daarnaast liggen aan deze route ook unieke afstapmomenten, zoals het gezellige Joe Mann Paviljoen!

Naar de fietsroute.

Joe Mann Paviljoen

Joe Mann Paviljoen

Het Joe Mann Paviljoen ligt midden in de bossen tussen Best en Son en Breugel. Dit is al jaren de plek waar niet alleen fietsers, maar ook hardlopers, wandelaars en natuurgenieters de rust opzoeken onder het genot van een hapje en een drankje.

Bekijk dit afstapmoment.

Museum Bevrijdende Vleugels

Museum Bevrijdende Vleugels

Eén van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis is Operatie Market Garden. Museum Bevrijdende Vleugels is hier aan gewijd. Op de plek vlak naast het museum lieten de geallieerden in september 1944 manschappen en materiaal landen. In dit museum ontdek je het volledige verhaal dat tot de bevrijding van Zuid-Nederland heeft geleid.

Bekijk dit afstapmoment.

BestZOO

BestZOO

Als je op zoek bent naar een gezellig en knus dierenpark, dan ben je bij BestZoo aan het juiste adres. Hier zijn dieren van over de hele wereld te vinden, met daarnaast unieke dieren die je bijna nergens anders in de dierentuinen in Nederland ziet. Heb jij ooit van wallaroes en tamandua's gehoord?

Bekijk dit afstapmoment.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via