Kasteel Cranendonck
Kasteel Cranendonck

Kasteel Cranendonck - Soerendonk

N 51.3042784 / E 5.5896666

Rond 1250 werd op deze plek tussen Maarheeze en Soerendonk voor het eerst een kasteel gebouwd. De naam Cranendonck is geïnspireerd uit de omgeving: toentertijd streken er regelmatig kraanvogels neer in deze streek en 'donck' betekende heuvel.

Toen Anna van Egmond, beter bekend als Anna van Buren, trouwde met Willem van Oranje kwam het kasteel in het bezit van het Nederlandse koningshuis. In 1673 werd het grotendeels verwoest door de Fransen, waardoor nu alleen nog een reconstructie van het oude kasteel te zien is. Ondanks de vernieling en het feit dat in 1820 alle Oranjegoederen, waaronder Cranendonck, werden verkocht aan particulieren, is 'Baron van Cranendonck' nog altijd een officiële titel van koning Willem-Alexander.

Naast het kasteel stond een boerderij die tevens is afgebroken in 1899. Hiervoor in de plaats kwam een een witte villa; het huidige kasteel.

Op dit moment wordt het kasteel ingezet als trouwlocatie. Het landgoed en de contouren van het oude kasteel zijn een leuke afstapmoment voor je fietstocht!

Kasteel Cranendonck

Kasteel Cranendonck
Cranendonck 1
6027 RK Soerendonk

Contactgegevens
T: 0495-587791
E: info@vvvcranendonck.nl

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.