Themaroutes | Lentebloesem in Rivierenland

Themaroutes | Lentebloesem in Rivierenland

Beleef de Betuwe

Wie door de Betuwe fietst kan gegarandeerd genieten van een schitterend landschap. Gelegen tussen de Waal in het zuiden en de Lek en Nederrijn in het noorden vind je het mooie rivierengebied. Ook komt deze tijd van het jaar de bloesem weer opzetten. Aan de appel en perenbomen zijn de eerste knoppen te zien en de kersen en pruimenbomen zijn al volop in bloei. Met de volgende fietsroutes laten we je de Betuwe op een ultieme manier beleven.

Fietsroute Rondom de Hanzesteden

Fietsroute Rondom de Hanzesteden


Deze fietsroute leidt je door de fruitstad van Flipje: Tiel. Geen andere regio in Nederland staat zo bekend om haar fruit dan de Betuwe en dat vind je terug op een van de meest authentieke
fietsroutes van Nederland. Je fietst langs de knooppunten naar het historische Geldermalsen en Buren. Buren is een 600 jaar oude vestingstad en is absoluut de moeite meer dan waard om te bekijken met meer dan 150 gemeentelijke- en rijksmonumenten.

Naar de fietsroute

Fietsroute Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Fietsroute Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

De Linge is een rivier die door een groot gedeelte van de Betuwe stroomt. Deze rivier  waar de gemeenten Lingewaard en Lingewaal hun naam aan ontlenen kun je op deze route ontdekken. In de lente kun je hier volop genieten van fruitbomen in bloei. Verder brengt de route je langs historische plekken als landgoederen en musea. Als je onderweg toe bent aan een hapje of drankje, dan ben je bij de Pannekoekenbakker in Beesd van harte welkom.

Naar de fietsroute

Fietsroute Tussen de bloesem

Fietsroute Tussen de bloesem

Met deze fietsroute fiets je door een gebied waar vele eeuwen geleden de Romeinen rond liepen. Ontdek een ruim aanbod aan afstapmomenten als musea, beeldentuinen en horeca. Je kunt onder meer afstappen bij het uit 1842 stammende, imposante Fort Everdingen.

Naar de fietsroute

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via