Themaroutes | Fietsroutes in Limburg

Themaroutes | Fietsroutes in Limburg header

Fietsen in Limburg kan altijd!

We zijn afgelopen week al in Limburg geweest met de Fietsroute van José en omdat het daar altijd vakantie lijkt kan Limburg natuurlijk altijd. Daarom hebben we drie speciale themaroutes in Limburg gemaakt zodat je  alle deugden van deze provincie op de fiets kunt ontdekken. Omdat het de meest zuidelijke provincie is kun je ze al vroeg in het jaar gaan ontdekken vanwege met prettige klimaat in deze heuvelachtige omgeving. Bewaar ze voor wanneer het zonnetje weer gaat schijnen of trek een dikke jas aan en geniet van heerlijk Limburg! Als je de gratis Fiets App van Fietsnetwerk.nl nog niet hebt dan kunnen wij deze aanraden om nog eenvoudig de route te volgen en de afstapmomenten onderweg te gaan bekijken.  Op onze website kun als je wilt alle fietsroutes in Limburg bekijken. 

Rozenfietsroute

Rozenfietsroute

Deze route fiets je bij voorkeur vanaf juni omdat dat alles bloeit in deze streek die bekend staat om zijn rozenteelt. Natuurlijk onderweg even koffiedrinken aan de oever van de Maas en ook het beeld Fietsmonument moet je gezien hebben. Als je van blauwe bessen gaat watertanden dan is Blue Berrie Hill er een om toe te voeg aan deze route. 

Naar de fietsroute

Fietsroute Maasduinen

Fietsroute Maasduinen

Een bijzonder natuurgebied dat is ontstaan door een samenloop van omstandigheden in de natuur na de IJstijd onder meer door een krachtige westenwind. Uitstekend plekje om eens heerlijk te gaan ontdekken op de fiets dus! Onderweg kun je stoppen bij de Hertog Jan proeverij en als je nog niet genoeg natuur hebt gehad bij de Kasteeltuinen in Arcen. Mooi om te bekijken is ook de Wijmarse watermolen. 

Naar de fietsroute

Fietsroute langs Limburgs water

Fietsroute langs Limburgs Water

Net al veel andere gebieden in Nederland beschikt ook Limburg over het nodige water. Tijdens deze route passeer je niet alleen delen van de Maas maar ook de Asseltse plassen. Dit gebied heeft een unieke flora en fauna en is dus weer zeer geschikt voor de natuurliefhebbers onder ons. Wel af en toe even bukken voor de vele Libelles die hier rondvliegen.... 

Naar de fietsroute

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via