Sint-Oedenrode

Fietsroute van de week (31) | Sint-Oedenrode

Ontdek de omgeving van Sint-Oedenrode

Deze fietsroute van de week brengt je door het Brabantse land. Het Brabantse land beschikt over een rijk Rooms verleden. De plaats Sint-Oedenrode is vernoemd naar Sint Oda, die rond het jaar 700 een begin maakte met de ontginning van de heide. Als je binnekort gaat fietsen heb je het voordeel dat de heide in bloei staat en je dus kunt genieten van prachtige vergezichten.

Fietsroute Sint-Oedenrode

In Boskant vind je de Sint Ritakerk, een vrij eenvoudig kerkje dat is ingewijd in 1956. In het gebouw vind je muurschilderingen van Robert Pothecary. Nijnsel beschikt over de Antonius van Paduakerk. De kerk heeft een klein parkje achter zich liggen waar je 'de groene kathedraal' kunt ontdekken. Kom er tijdens het fietsen van de fietsroute achter wat de groene kathedraal precies is en ontdek de rest van de heerlijke omgeving.

Naar de fietsroute.

Even afstappen tijdens het fietsen

Lunchcafé Le Blanc - Schijndel

Lunchcafé Le Blanc - Schijndel

Lunchcafé Le Blanc vindt je op de eerste etage van warenhuis De Wit in Schijndel. Het warenhuis is een bekende plek voor kampeerliefhebbers, je vindt er namelijk tal van kampeerspullen. Het Lunchcafé is de ideale stop tijdens je fietstocht. Je kunt er namelijk uitgebreid lunchen maar ook even kort wat drinken.

Bekijk het afstapmoment.

De Vresselse Hut - Sint-Oedenrode

De Vresselse Hut - Sint-Oedenrode

Bij De Vresselse Hut in Sint-Oedenrode kun je even tot rust komen op het terras. Het is een gezellige plek om even te stoppen voor een drankje of een snack. De nabijgelegen natuurpoort heeft voldoende parkeergelegenheid, er is namelijk ruimte voor maar liefst 300 (!) auto's. Daardoor kun je het eventueel ook gebruiken als startpunt voor je fietsroute.

Bekijk het afstapmoment.

Alle fietsroutes in je broekzak?

Wanneer je de Fietsnetwerk App download is dat precies wat je hebt. Je hebt keuze uit een heleboel fietsroutes en tijdens het fietsen wordt je voorzien van de allerbeste routebegeleiding. Je wordt niet alleen van fietsknooppunt naar fietsknooppunt begeleid maar ook op de hoogte gehouden van de leukste afstapmomenten in de buurt van je fietsroute. Zo hoef je niets te missen van de prachtige omgeving. Ook hoef je je geen zorgen te maken over het batterij- en internetverbruik van je mobiel, door het gebruik van de nieuwste technologieën is het allebei tot een minimum beperkt.

 

Download de Fietsnetwerk App

App stores download Android   App stores download Apple

Deel via