Rond ‘s Hertogenbosch

Fietsroute van de week 18 - Rond

Genieten van de omgeving van Den Bosch

Deze fietsroute van de week brengt je langs Den Bosch, Vught, Maaskantje en Rosmalen. Laatstgenoemde plaats wordt door autoliefhebbers vaak in één adem genoemd met Autotron. Hoewel het museum in 2005 haar deuren sloot wordt de locatie nog steeds gebruikt voor beurzen en evenementen.

 

Fietsroute rond ’s Hertogenbosch

De stad Den Bosch staat  natuurlijk bekend om de Sint-Janskathedraal en de Bossche bollen, maar ook als de stad van het water. Niet helemaal verwonderlijk als je maar liefst vier verschillende rivieren binnen de stadsgrenzen hebt lopen. Trouwens, Den Bosch is ook bij uitstek de stad die je moet bezoeken als je van kunst en cultuur houdt. De plaats Vught vormt de overgang tussen de hoge zandgronden en het lage rivierengebied.

Naar de fietsroute.

Afstapmomenten om toe te voegen

Nationaal Monument Kamp Vught - Vught

Het enige SS-concentratiekamp buiten Duitsland waar vanaf begin 1943 meer dan 31.000 mensen vastgezeten hebben. Het museum heeft nog originele details uit die tijd, een nagebouwde barak laat zien hoe de gevangenen werden gehuisvest.

Bekijk het afstapmoment.

 

Kasteel Heeswijk - Heeswijk-Dinther

Kasteel Heeswijk

Kasteel Heeswijk dateert uit de 11de eeuw en is dan een zogenaamd mottekasteel. Hiermee bedoelt men een verdedigbare stenen toren die op een ronde, omgrachte aardeterp staat. Almericus van Heeswijk is een van de vroegste kasteelbewoners.

Bekijk het afstapmoment.

Deel via