Rond het Twiske

Fietsroute van de week | Rond het Twiske

Pak de fiets door een mooi natuurrijk gebied

De fietsroute van de week leidt je door het Twiske. Een natuurrijk gebied in het midden van het oude veengebied Waterland. In het midden van het Twiske ligt de Stooterplas. Ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan verder.

Fietsroute rond het Twiske

Misschien heeft de aantrekkelijkheid van het Twiske er wel voor gezorgd dat hier zoveel bekende Nederlanders naar toe trokken. sporters, muzikanten, acteurs maar ook kunstenaars wisten de weg naar Landsmeer te vinden. De noordkant van het Twiske is vooral voor natuurliefhebbers, de zuidkant meer voor watersporters.

Naar de fietsroute.

Afstapmomenten langs de route

Zorgboerderij Ons Verlangen - Zunderdorp

Zorgboerderij Ons Verlangen

Vlak onder de rook van Amsterdam ligt het karakteristieke dorpje Zunderdorp, omringd door veenweide gebied. Hier vindt je de biologische zorgboerderij “Ons Verlangen”. De boerderijwinkel biedt een grote diversiteit aan biologische lokale en nationale producten zoals groenten, fruit, thee, sapjes, beleg en nog veel meer eerlijke producten. Tevens kun je bij de boerderij terecht voor vers biologisch rundvlees en lamsvlees.

Naar het afstapmoment.

Molen d' Admiraal - Amsterdam

Molen d Admiraal

Bij het vroegere dorpje Buiksloot in Amsterdam ligt molen d’Admiraal, in 1792 gebouwd als krijt- en trasmolen. Krijt werd onder andere gebruikt als verfstof en gemengd met lijnolie als stopverf. Tras is gemalen tufsteen en een grondstof voor mortel.

Naar het afstapmoment.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant