Rond de Kagersplassen

Fietsroute van de week (5) | Rond de Kagersplassen

Beleef een mix van stad en natuur

Deze fietsroute van de week geeft je misschien wel de ultieme mix van natuur en stad... Je kunt tijdens deze route zelfs een tocht maken door het menselijk lichaam.

Fietsroute rond de Kagersplassen

De stad waar we het over hebben is Leiden, de stad vol rijke historie en gezelligheid. Tijdens het fietsen van de route kun je een kijkje nemen in de oude binnenstad of een bezoek brengen aan een van de vele musea. Luister je liever naar live muziek? Fiets de route dan op een zondagmiddag en bezoek het theehuis in het Leidse Hout. Het natuurlijke tintje van de route is te danken aan de Kagersplassen.

Naar de fietsroute.

Wat is er te zien langs de route?

Burcht van Leiden

Burcht van Leiden

Uit opgravingen blijkt dat de Leidse Burcht een verleden heeft dat meer dan 1000 jaar terug gaat. Door de snelle bevolkingsgroei en economische groei in de late middeleeuwen raakte de Burcht van Leiden ingebouwd en verloor het zijn militaire functie. Tegenwoordig kun je vanaf de burcht uitkijken over Leiden of tot rust komen in het omliggende park.

Naar het afstapmoment.

Museum Corpus

Museum Corpus

Over de tocht door het menselijk lichaam gesproken: Dit kan in minder dan een uur bij Museum Corpus. Je leert hier hoe het lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en wat je moet doen om het gezond te houden. Nergens anders in de wereld krijg je zo'n unieke kijk op het functioneren van de mens.

Naar het afstapmoment.

Gebruik de App voor meer beleving

De Fietsnetwerk App zorgt ervoor dat jij door het hele land tal van fietsroutes op zak hebt. Naast alle informatie die je over de route krijgt geeft de App je ook de beste routebegeleiding onderweg. Eén van de voordelen van die routebegeleiding is dat je je mobiel tijdens het fietsen op stand-by kunt zetten, zo kun je gewoon genieten van de omgeving. De App informeert je alleen bij de fietsknooppunten en vertelt je dan niet alleen wat het volgende knooppunt op de route is, hij geeft je eveneens informatie over de leukste bezienswaardigheden en horecagelegenheden in de buurt. Om toch het batterijverbruik tot een minimum te beperken maakt de App gebruik van de nieuwste technologie op het gebied van GPS.

 

Fietsnetwerk.nl

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via