Nieuwe fiets? Denk dan ook aan een fietsverzekering.

AllianzFietsverzekeringen

Fietsen is populair

Fietsen is razend populair bij Nederlanders en met goede reden. Het is gezond, milieuvriendelijk en met een fiets ben je snel en wendbaar. In veel gevallen, zeker bij een e-bike, is het zelfs een prima vervanger voor de auto. Bovendien is een dagje fietsen ook een heerlijk dagje uit. Maar wat als je fiets gestolen wordt of beschadigd raakt?

Voordelen van een fietsverzekering

Niet zo vreemd dus dat wij in Nederland met zijn allen in 2022 maar liefst 855.000 fietsen (waarvan 57% elektrische) kochten. Gemiddeld ligt de verkoopprijs van een nieuwe fiets nu zelfs op een kleine € 1.800.

Met de stijgende fietsverkopen en een hogere gemiddelde prijs, neemt ook het aantal mensen toe dat kiest voor een fietsverzekering. Want wat als je fiets gestolen wordt? Of beschadigd raakt? Het kan een grote kostenpost zijn om de schade te herstellen of een nieuwe fiets te kopen. Daar wil je niet over na hoeven te denken als je een mooie fietsroute door de natuur maakt.

Daarom is een fietsverzekering een slimme keuze voor elke fietser. Bij onze partner, Allianz Global Assistance, vind je een passende fietsverzekering voor elke soort fiets. Er zijn drie verschillende dekkingen om je fiets mee te beschermen. 

  1. Diefstal
  2. Schade
  3. Pechhulp

Het fijne aan een fietsverzekering is dat je zorgelozer rondrijdt. Als je weet dat je verzekerd bent in geval van diefstal of schade, hoef je je geen zorgen te maken over de kosten van een reparatie of het vervangen van je gestolen fiets. En kies je voor een verzekering met pechhulp voor je fiets, dan ben je bij pech onderweg zo weer op pad om je route te vervolgen.

Bijna elk soort fiets kan je bij Allianz Global Assistance verzekeren en ook accessoires zijn mee te verzekeren. Voor e-bikes is er zelfs een optionele dekking waarmee je de garantie op je fietsaccu kan verlengen. Fijn als je houdt van lange fietstochten of fietsvakanties.

Net een nieuwe fiets gekocht of overweeg je een nieuwe fiets te kopen? Overweeg dan ook een fietsverzekering. Je rijdt rustiger rond op je fiets als je weet dat je zo weer een nieuwe fiets kan kopen als je fiets gestolen is of dat de reparatiekosten voor een schade worden vergoed.

Neem snel een kijkje op de website van Allianz Global Assistance voor de pakketten en fietsverzekeringen

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via