Meeste oplaadpunten fietsen in Sint Oedenrode

Meeste oplaadpunten fietsen in Sint Oedenrode

Fietsroutes

Met meer dan 100  vaste en daarnaast nog eens 150 mobiele oplaadmogelijkheden is Sint-Oedenrode vanaf vandaag (21 mei 2015)  het dorp met de meeste  oplaadpunten voor elektrische fietsen van Nederland.

Dit grote aantal oplaadpunten is voor het Centrummanagement van Sint Oedenrode een logische keuze: “Sint-Oedenrode ligt in natuurgebied Het Groene Woud en kenmerkt zich daarom door heel veel  prachtige fietsroutes. 

Sint Oedenrode

Daarnaast onderscheidt de mooie gemeente zich met zowel in het centrum als in het buitengebied veel aantrekkelijk stops onderweg in de vorm van bijvoorbeeld horecabedrijven.  Voor de fietsers is dit een welkome aanvulling op hun fietsroute. Wethouder Ad van der Heijden; een fantastisch initiatief, dit project past perfect binnen de visie van de gemeente die het domein toerisme en recreatie als een van de speerpunten ziet en zich wil profileren als verwendorp. Bovendien laat het zien als de verschillende organisaties en ondernemers samen optrekken er veel te realiseren is. Jaarlijks worden er in Nederland ruim 4,5 miljard fietsritten gemaakt. Maar liefst 13,5 miljoen Nederlanders hebben een fiets. Er zijn momenteel ruim 1,8 miljoen E-bikes. Van de 5 fietsen die afgelopen jaar verkocht zijn was er 1 elektrisch. Dit aantal groeit nog steeds hard. Ook is een andere doelgroep sterk in opkomst: schoolgaande kinderen. “Om zo goed mogelijk in te spelen op deze sterk groeiende tendens lanceren we maar liefst 103 vaste en daarnaast  150 mobiele oplaadpunten,” aldus De Werdt. 

Deel via