Maak kennis met Zeeland

Maak kennis met de kust van Zeeland

Fietsroutes in Zeeland

Zeeland is een heerlijk rustgevende provincie. Het beschikt over prachtige wateren en landschappen. Om de provincie te kunnen ontdekken hebben we vier fietsroutes voor je geselecteerd.

Fiets door het land van Borsele

Het land van Borsele

Deze fietsroute brengt je door de gemeente van Borsele. Een plaats in die gemeente is Paerehat, zoals 's Heerenbroek tijdens het carnaval genoemd wordt. De bijnaam is ontstaan doordat er vroeger een kreek was waarin dode dieren werden gedumpt. Dat was gemakkelijker dan een gat graven om de dieren te begraven. De kreek waarin de dieren werden gedumpt kreeg de naam Paerehat. Er wordt wel eens gezegd dat Goes een Hanzestad was. Echter, Goes was nooit lid van de Hanze.

Naar de fietsroute.

Fietsroute Neeltje Jans

Fietsroute Neeltje Jans

Vroeger geloofde men in Nehalannia, een beschermgodin. De naam Nehalannia werd verbasterd tot Neeltje Jans. Met hoop op meer bescherming gaven velen hun boot de naam 'Neeltje Jans'. Helaas was er wel een schip die ondanks de naam Neeltje Jans vastliep op een zandplaat. Omdat het werkeiland voor de stormvloedkering werd gebouwd op een opgehoogde zandplaat kreeg het ook de naam Neeltje Jans vanwege de geschiedenis met de vastgelopen boot.

Naar de fietsroute.

Om het Veerse meer

Fietsroute Veerse Meer

Helaas vaart er (nog) geen pontje naar Aardbeieneiland, anders had je kunnen ontdekken of er daadwerkelijk aardbeien groeien. Toch trakteert deze je route ergens anders op: het prachtige Zeeuwse landschap en de Zeeuwse wateren. Zo is Veere een echt monumentaal stadje. Vroeger hadden de Schotten veel invloed in de stad vanwege het huwelijk van Wolfert VI met de Schotse prinses Mary Stuart.

Naar de fietsroute.

Dijkjesroute langs het Zwin

Dijkjesroute langs het Zwin

Cadzand-Bad geniet als badplaats internationale bekendheid. Wellicht komt het doordat het dorp vroeger door Vlaamse, Franse, Engelse, Spaanse en Oostenrijkse troepen 'bezocht' werd. Sluis beschikte in de middeleeuwen over de belangrijkste Bourgondische haven. Ook had Sluis twee keer met een zeeslag te maken: in 1340 leidde de slag bij Sluis het begin van de 100-jarige oorlog in. Later, tijdens de slag bij Sluis in de 80-jarige oorlog (1587) veroverde de hertog van Parma de stad.

Naar de fietsroute.

Ontdek de provincie met de Fietsnetwerk App

Heb je plannen om Zeeland te ontdekken op de fiets? Zoek in de Fietsnetwerk App dan op 'Zeeland' en kies een fietsroute om te fietsen. Ben je al in de provincie? Dan krijg je direct een aantal fietsroutes in de buurt voorgeschoteld. Tijdens het fietsen hoef je je nergens zorgen over te maken. Ten eerste is de kans groot dat de omgeving heerlijk rustgevend is, daarnaast geeft de Fietsnetwerk App je de beste routebegeleiding. De App informeert je bij elk fietsknooppunt over de volgende stap in je route en de afstapmomenten in de buurt van het knooppunt. Over het batterij- en internetverbruik hoef je je ook geen zorgen te maken. Er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën en hierdoor is het verbruik tot een minimum beperkt.

 

Download de Fietsnetwerk App

App stores download Android   App stores download Apple

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant