Langs het water van Friesland

Langs het water van Friesland

Fietsroutes in Friesland

De provincie Friesland wordt aan drie kanten omringt door water. Daarnaast beschikt de provincie over een flink aantal meren, denk bijvoorbeeld aan het Tsjeukemeer (Tsjûkemar) en het Slotermeer (Sleattemer Mar). De fietsroutes in dit nieuwsbericht brengen je ook allemaal een stuk langs het water.

 

Door het oude en het nieuwe land

Door het oude en het nieuwe land

Deze fietsroute vind je op de rand van het ‘oude’ Friesland en loopt voor een groot deel door het ‘jonge’ Flevoland. Hoewel, jong... Op 3 oktober 1939 werd de dijk tussen Urk en Lemmer gedicht, dat was het begin van de Noordoostpolder. In de buurt van deze fietsroute vindt je de twee bovenstaande meren. Echter, het Slotermeer is nog best een eindje fietsen…

Naar de fietsroute.

Altijd Wad bij Moddergat

Altijd Wad bij Moddergat

Deze heerlijke fietsroute loopt voor een groot deel langs de Waddenzee. De meeste toeristen rijden Holwerd voorbij omdat ze naar Ameland of Schiermonnikoog willen. Toch is het tijdens het fietsen van deze fietsroute zeker de moeite waard om het dorp in te lopen. Het oude deel van Holwerd is een beschermd dorpsgezicht en heeft een aantal rijksmonumenten.

Naar de fietsroute.

Het heerlijkste van Friesland

Het heerlijkste van Friesland

Het heerlijkste van Friesland, dat is wat deze fietsroute je biedt. In dit deel van de provincie wordt van alles gemaakt wat je vanavond misschien ook wel op tafel vindt: biologisch voedsel van om de hoek. Of het nu gaat om kaas, aardappelen, vis, ijs, gebak, fruit of de beroemde ‘Koudumer boontjes’, de kans is groot dat het van de plaatselijke producenten afkomstig is.

Naar de fietsroute.

Door land en langs zee

Door land en langs zee

Ook deze fietsroute loopt voor een groot gedeelte langs de Waddenzee. Vanuit Harlingen vertrekken de boten richting Terschelling en Vlieland. Vlak bij de Afsluitdijk vindt je Makkum. Het dorpje heeft een gezellig centrum, met historische panden en tal van terrasjes en restaurants.

Naar de fietsroute.

Ontdek Friesland met de Fietsnetwerk App

Ontdek alle fietsroutes in Friesland met de Fietsnetwerk App. Voer in het startscherm simpelweg ‘Friesland’ in, druk op ‘Zoek fietsroutes’ en alle fietsroutes in de provincie komen in beeld. Ben je al in Friesland? Dan kun je op ‘Zoek in de buurt’ drukken. De App gaat vervolgens opzoek naar fietsroutes in de buurt van je huidige locatie. Onderweg wordt je voorzien van de beste routebegeleiding en geattendeerd op interessante afstapmomenten in de buurt.

 

Download de Fietsnetwerk App

App stores download Android  App stores download Apple

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via