Kop van Noord-Holland

Fietsroute van de week 25 | Kop van Noord-Holland

Combineer deze fietsroute

De fietsroute van deze week brengt je door de kop van Noord-Holland. Als je de fietsroute voor het einde van aankomend weekend fietst kun je hem zelfs combineren met Sail Den Helder (van 22 tot en met 25 juni). Een evenement waar prachtige (oude) zeilboten te zien zijn.

 

 

Fietsroute door de Kop van Noord-Holland

In de omgeving van het plaatsje Den liggen de Donkere Duinen. Vroeger was het gebied een moeras, tegenwoordig is het een prachtig groen recraetiegebied. Naast dat je langs Den Helder komt, fiets je ook langs de Koopvaarders Binnenhaven. Wellicht dat je daar al een glimp van de Sail kunt meepikken, of stap even af en bezoek het evenement.

Naar de fietsroute.

Onderweg ontdekken

Marinemuseum – Den Helder

Maritiem Museum - Den Helder

Ook dit jaar valt de Sail samen met de Marinedagen. Heb je meer met de nieuwste snufjes op scheepsvaart of militair gebied dan kun je daar ook nog heen. Daarnaast ontdek je in het Marinemuseum in Den Helder van alles over 500 jaar Nederlandse Marine. Zo zijn er drie schepen, waaronder een echte onderzeeboot. Ook kun je er lassen, knopen, hijsen, het geschut bedienen of klinken.

Bekijk het afstapmoment.

Sail – Den Helder

Sail - Den Helder

Alleen als je de fietsroute voor het einde van aankomend weekend gaat fietsen kun je de Sail meepikken. Tijdens het evenement kun je, samen met familie, vrienden of collega’s alles ontdekken over de rijke historie van Nederlands' zeevaart.

Meer informatie over de Sail.

De Fietsnetwerk App is je beste vriend

Hij geeft je onderweg namelijk de beste routebegeleiding. Bij elk fietsknooppunt wordt je geïnformeerd over twee dingen: de volgende stap in je fietsroute en alles wat er in de buurt van het fietsknooppunt te zien en te doen is. Over het batterij- en internetverbruik hoef je je geen zorgen te maken. Omdat de App gebruik maakt van de nieuwste technologieën is het allebei tot een minimum beperkt.

 

Download de Fietsnetwerk App

App stores download Android  App stores download Apple

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant