Ideaal voor het weekend: Drie fietsroutes op de Veluwe

Ideaal voor het weekend Drie fietsroutes op de Veluwe

Nog geen fietsplannen?

Heb je nog geen fietsplannen voor het weekend? We helpen je een beetje op weg met deze drie fietsroutes op de Veluwe. Het knooppuntennetwerk op de Veluwe is recentelijk nog vernieuwd, er zijn ruim 200 fietsknooppunten bijgekomen. Je kunt met deze fietsroutes de Veluwe als het ware herontdekken.

Fietsroute Meer dan Bos alleen

Fietsroute meer dan bos alleen

Het kan zo zijn dat je op de Veluwe als het ware door de bomen het bos niet meer ziet. Natuurlijk is er veel natuurschoon in de mooie bossen op de Veluwe, maar deze keer richten we de focus op kunst, cultuur en geschiedenis. Dit prachtige natuurgebied is vaak vastgelegd door schilders. De schilderijen kun je onder andere terugvinden in het Noord-Veluws Museum in Nunspeet.

Naar de fietsroute.

Fietsroute met bos, hei en water

Fietsroute met bos, hei en water

Ten zuiden van Oosterhuizen vind je een sterk bebost gebied, maar het gebied dat direct rondom de dorpskern ligt bevat veel karakteristieke boerderijen en weidse bebouwing. Even ten noorden van Loenen vind je de (weliswaar kunstmatige) Loenense watervallen, met het grootste hoogteverschil van Nederland. Ook gaat deze route door het bos- en heidegebied ‘de Loenermark’.

Naar de fietsroute.

De ideale fietsroute

Ideale fietsroute

Diep in de bossen van Ermelo vind je het kleine dorp Drie. Waar Staverden aanspraak maakt op de titel ‘kleinste stadje van de wereld’, denken we dat Drie zich het kleinste dorp ter wereld mag noemen. Het bestaat uit niet meer dan een paar huizen (meer dan drie overigens) en een restaurant.

Naar de fietsroute.

Ontdek de Veluwe met onze fietsroute App

Ontdek de Fietsnetwerk App. Wijk gemakkelijk van je fietsroute af zonder verdwaald te raken en kom onderweg alles te weten over de leukste afstapmomenten in de omgeving van je route. Je krijgt bij elk fietsknooppunt een melding over de volgende stap in je fietsroute en wat er in de buurt van het knooppunt allemaal te zien en te doen is. De App maakt gebruik van de nieuwste technologieën op het gebied van Bluetooth en GPS. Hierdoor kun je de hele dag genieten van de omgeving zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het batterij- of internetverbruik van je mobiel.

Kijk ook voor het rondje van de maand over de Veluwezoom op: Verkeersnet.nl

 

Meer over de app

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via