Hoogteverschillen op de Veluwezoom

Fietsroute Hoogteverschillen op de Veluwezoom header

Nationaal park Veluwezoom

Het was het eerste Nationaal park van Nederland in 1930 en nog steeds is het één van de mooiste en best bezochte gebieden van Nederland. Geweldige natuur, hoogteverschillen en afwisselende flora en fauna maken deze fietsroute tot een must voor je collectie.  De route loopt vrijwel helemaal door het park en is met 30 kilometer prima te doen op een middag of avond.  Als je meerdere dagen in de regio wilt verblijven dan kun je op de website een uitgebreide collectie van fietsroutes op de Veluwe vinden.  De fietsroute loopt langs de fietsknooppunten in het gebied en is dus eenvoudig te volgen aan de hand van de knooppuntenborden. 

Naar de fietsroute

Zien en doen

De prachtige natuur is inbegrepen in deze route evenals de spectaculaire uitzichten. Daarnaast hebben we nog enkele tips voor afstapmomenten voor je.  De Carolinahoeve bakt pannekoeken, zo ontzettend lekker dat je er misschien wel een tweede wilt.  De locatie draagt zeker bij aan het genot want vanaf het terras kijk je rondom uit op de bossen. Als je genoeg gegeten hebt raden we je aan nog even een bezoekje aan de bijzondere kastelen of het landgoed onderweg te brengen. Bij de fietsroute kun je alle afstapmomenten die je wilt bezoeken zelf toevoegen in je fietsroute. 

 

 

Afstapmoment Carolinahoeve

Carolinahoeve

Naast ontzettend lekker eten kun je hier ook heerlijk van het uitzicht genieten. De gastvrijheid op dit autovrije punt voelt als een warme lappendeken, en laat dat nu net de naam van hun specialiteit zijn ..  

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment De Posbank

Posbank

Misschien heb je altijd gedacht dat de Posbank zijn naam dankt aan de heuvels en uitzichten die je hier kunt vinden maar niets is minder waar. Het gaat hier om een fysiek stenen bankje dat is vernoemd naar de oud voorzitter van de ANWB Dhr. Pos. Je kunt hier genieten van het  uitzicht en bij het transferium Veluwezoom uitgebreide informatie over het gebied vinden. In de omgeving vind je ook een bijenstal en schaapskooi. Een prachtige uitvalsbasis voor een dagje Veluwe dus. 

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Kasteel Rosendael

Kasteel Rosendael

Met honderden jaren historie ademt dit kasteel de oude Gelderse Adel, wat onder meer te zien is aan de schelpengalerij, bedriegertjes, theekoepel en waterval met de beelden van twee stroomgoden. Een inspirerende locatie met prachtige tuinen en het bezoeken waard. Stap dus hier even af en loop door de prachtige tuinen en bossen van Kasteel Rosendael. 

Bekijk dit afstapmoment

Genieten op het hoogste niveau met de Fietsnetwerk App

Met een houder op je stuur of gewoon in je binnenzak is de Fietsnetwerk App je beste vriend voor onderweg. Perfectie in routebegeleiding met informatie over de afstapmomenten onderweg zorgen ervoor dat je zonder de weg kwijt te raken altijd met een mooie herinnering thuis komt. Gewoon genieten en voor alle fietsers gratis te downloaden. Hou ook onze Facebook pagina en nieuwsbrief in de gaten want op vertoon van de App krijg je hier en daar leuke voordeeltjes! 

 

Icoon App Store Apple  App stores download Android

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via