Het achterland van Maastricht

Fietsroute van de week (32) | Het achterland van Maastricht

Ontdek het achterland van Maastricht

Wanneer je deze route combineert met een trip door het bruisende Maastricht heb je het beste van twee werelden. Aan de ene kant heb je Maastricht met haar prachtige bouwwerken en aan de andere kant heb je deze fietsroute, die je door het achterland van de stad leidt. Je komt langs leuke, kleine en grote plaatsjes. Heb je bijvoorbeeld ooit gehoord van de plaats Berg en Terblijt?

Fietsroute Het achterland van Maastricht

Deze fietsroute van de week beschikt ook over veel hoogteverschillen. Hoewel dat vaak een grotere uitdaging is, is het de moeite zeker waard. Het trotseren van de verschillende heuvels zorgt namelijk voor prachtige vergezichten. Ook kom je langs het Hamsterreservaat Sibbe. Je vindt daar een kleine kolonie hamsters, veel andere knaagdieren en zelfs roofvogels.

Naar de fietsroute.

Afstappen bij een kasteel of buitenplaats

Kasteel Schaloen - Schin op Geul

Kasteel Schaloen - Schin op Geul

De huidige vormgeving van het kasteel is er sinds 1896. Het originele Kasteel Schaloen bestaat echter al zo'n 600 jaar. Van de 14e tot de 19e eeuw heeft het kasteel veel verschillende verbouwingen en restauraties ondergaan. Pierre Cuypers heeft één van de restauraties aan het kasteel uitgevoerd. 

Bekijk het afstapmoment.

Buitenplaats Vaeshartelt - Maastricht

Buitenplaats Vaeshartelt - Maastricht

In de 14e eeuw kwam Hartelt in handen van Servaes van Mulcken. Sindsdien wordt het (Ser)Vaes of Vaeshartelt genoemd. Zo'n vijf eeuwen later (in 1841) werd het land zelfs aangekocht voor koning Willem II. Na de dood van Koning Willem II kwam Vaeshartelt weer in het bezit van Regout Vaeshartelt. Tegenwoordig is de Buitenplaats omgetoverd tot een hotel.

Bekijk het afstapmoment.

Haal alles uit je fietsroute

Met de Fietsnetwerk App kun je alles uit je fietsroute halen. Zo ook uit deze fietsroute van de week. Je wordt onderweg niet alleen netjes van fietsknooppunt naar fietsknooppunt geleid, maar ook nog eens gewezen op de leukste bezienswaardigheden en andere afstapmomenten onderweg. Je hoeft je geen zorgen te maken over het batterij- en internetverbruik van je telefoon. Dat is door het gebruik van de nieuwste technologieën tot een minimum beperkt.

 

Download de Fietsnetwerk App

App stores download Android   App stores download Apple

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via