Fietsroutes met werelderfgoederen (deel 2)

FietsrouteSchoklandmain

Werelderfgoederen ontdek je op de fiets

Werelderfgoed is cultureel en natuurlijk erfgoed dat beschouwt kan worden als onvervangbaar, uniek en eigendom van de gehele wereld. Dit  zijn bijzondere plaatsen  die behouden moeten worden volgens de wereldbevolking . Alleen erfgoed dat is ingeschreven op de werelderfgoedlijst van UNESCO mag deze titel dragen. Misschien ben je er al vaak geweest maar niet bewust. Omdat het onmogelijk is ze allemaal in één dag te bezoeken hebben wij een miniserie van twee delen voor je samengesteld. Dit is deel 2

Bekijk ook deel 1 van deze miniserie

Noord-Nederland en de Waddenzee

In deel 1 van deze miniserie nemen we je mee naar Utrecht, Amsterdam en Rotterdam. Om even bij te komen van deze grote steden nemen we je in deel 2 mee naar een stukje Flevoland en het Noorden van Nederland.  Hier ontdek je het bijzondere kerkje van Schokland en bijvoorbeeld de Waddenzee. De afstapmomenten en uitzichtpunten onderweg kun je weer direct toevoeg in de knooppuntenroute. Daarna kun je de routes in alle gewenste formaten printen, laten mailen of een gpx bestand downloaden voor je fietsnavigatie.

Fietsroute Werelderfgoed in het Noorden

werelderfgoednoorden

Schokland, een bijzonder gemaal en lunch bij Hotel Restaurant de Tjongervallei. Dat zijn ongeveer de ingredienten van deze fietsroute met werelderfgoederen in het Noorden van Nederland. We adviseren je wel om een windstille dag uit te kiezen want op de vlakten van deze route kan het nog wel eens stevig waaien. 

Naar deze fietsroute

Fietsroute langs werelderfgoed Waddenzee

Werelderfgoedwaddenzee

Voor deze route moet je je even voorbereiden, het is namelijk geen rondje en dat betekent dat je met de bus terug moet of een aardige Fries vraagt om je weer even af te zetten.  Natuurlijk kun je ook gewoon heen en weer fietsen want het is ongelooflijk de moeite waard om dit bijzondere stukje natuur te gaan ontdekken. Neem er dus de tijd voor. 

Naar deze fietsroute

Met de Fiets App van Fietsnetwerk.nl langs werelderfgoederen

De routes zijn net als de fietsroutes in deel 1  ook terug te vinden in onze Fiets App. Hiermee fiets je eenvoudig langs de knooppunten en wordt je onderweg geinformeerd over de werelderfgoederen die je tegenkomt. Je kunt er eenvoudig naartoe fietsen dankzij het kompas. Bovendien raak je nooit meer de weg kwijt en je komt altijd met een mooie herinnering thuis! 

 

App stores download Apple  App stores download Android

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via