Fietsnavigatie App

Fietsnavigatie App

Fietsen met een fietsnavigatie app

Tijdens het fietsen via het knooppuntensysteem wil je natuurlijk een routebegeleiding hebben. Dit kan op verschillende manieren. Nogsteeds wordt er veel gebruik gemaakt van de fietskaart. Tegenwoordig is er online zoveel mogelijk dat er steeds meer fiets apps komen, zo ook die van Fietsnetwerk. We geven je hier een beschrijving van hoe je de Fiets App gebruikt. Wanneer je informatie wilt hebben over het plannen van een fietsroute op de website van Fietsnetwerk kan je beter terecht bij onze online fietsplanner.

Hoe werkt de App?

De App biedt je een strakke routebegeleiding onderweg aan de hand van de fietsknooppunten. Wanneer je een route bent gestart en bij het eerste knooppunt bent aangekomen kan je je mobiel op stand-by zetten. Doormiddel van een geluid en een notificatie krijg je bij elk fietsknooppunt te zien wat het volgende knooppunt op de route is. Zo kan je onderweg genieten van de (misschien wel onbekende) omgeving. Als je een impressie wil krijgen van hoe de App eruit ziet kun je het best naar de Fietsnetwerk App pagina gaan. Aan de hand van de volgende stappen kun je starten met het fietsen met de App:

Stap 1: Bepaal waar je wilt fietsen, zoek in de buurt of zoek op thema

In het startscherm van de App heb je drie keuzes: Je kunt kiezen om fietsroutes te zoeken vanaf een gekozen locatie (dit kan een dorp, stad of provincie zijn), ook kun je de App naar routes in de buurt laten zoeken (vanaf je huidige locatie). Door bovenin op 'zoek op thema' te drukken kun je fietsroutes zoeken aan de hand van een bepaald thema. Dit thema kan zijn: landelijk, cultureel, historisch, lekker, natuurlijk of dorpen.

Stap 2: Een lijst met fietsroutes

Wanneer je op 'zoek fietsroutes' of 'zoek in de buurt' hebt gedrukt krijg je alle fietsroutes te zien die in de buurt van je gekozen locatie liggen of onder je gekozen thema vallen. Wanneer een fietsroute je aanspreekt hoef je er alleen maar op te klikken om meer informatie over de fietsroute te krijgen.

Stap 3: Informatie over de route en afstapmomenten

Wanneer je een fietsroute hebt gekozen krijg je allereerst een beschrijving te zien. Wanneer je dan helemaal naar onder scrollt krijg je een map met daarop de route, helemaal onderaan zie je een knop 'Doen' en een knop 'Zien'. Dit zijn de afstapmomenten langs de route waarbij een 'Zien' locatie een bezienswaardigheid is en een 'Doen' locatie bijvoorbeeld een gezellig restaurant. Wanneer je meer informatie wilt over een bepaald afstapmoment hoef je er alleen maar op te drukken. Je krijgt dan een kleine beschrijving van het afstapmoment met alle voorzieningen die het afstapmoment biedt.

Stap 4: De route naar het eerste knooppunt

Wanneer je op 'fietsroute starten' hebt gedrukt na stap 3, vertelt de App je wat het dichtstbijzijnde fietsknooppunt is vanaf je huidige locatie. Als je dan op 'route naar knooppunt' drukt krijg je een uitgebreide routebeschrijving naar het eerste knooppunt. Als alternatief voor deze routebegeleiding is er nog een kompasfunctie, hierover meer in de onderstaande alinea. Wanneer je bij het eerste knooppunt bent aangekomen kan je starten met het fietsen van je fietsroute.

De kompasfunctie:

Om het fietsen naar het eerste knooppunt of een afstapmoment gemakkelijker te maken beschikt de App ook over een kompasfunctie. Wanneer deze is ingeschakeld draait de map in de App mee met je rijrichting. Dit houdt dus in dat wanneer je richting het Noorden fietst, dat de kaart op de App ook kantelt naar het Noorden. Zo kan je recht op het eerste knooppunt of een afstapmoment af fietsen.

Fietsnavigatie App downloaden

Wil je de App eens uitproberen? Dat kan door op één van de blokken onderaan de pagina te klikken. Wanneer je over een Android telefoon beschikt klik je op 'App voor Android'. Beschik je over een Apple telefoon, klik dan op 'App voor iOS'.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant.