Fietsroutes in de provincie deel 8: Limburg

Fietsroutes in de provincie deel 8: Limburg

Fietsroutes in Limburg

Alle fietsroutes in Limburg geven u het gevoel alsof u even in het buitenland bent geweest. De provincie Limburg is op te delen in drie belangrijke regio’s: Noord-, Midden- en Zuid-Limburg. Iedere omgeving in Limburg heeft weer zijn eigen charme. Daarom hebben we bij elke regio een prachtige fietsroute uitgekozen om u een mooie nazomerse dag te bezorgen!

De fietsroute top 3 van de provincie Limburg

1. Fietsroute rondje Valkenburg

Valkenburg is een prima uitgangspunt voor een prachtige route door het Zuid-Limburgse heuvellandschap. Onder Valkenburg vindt u bijvoorbeeld de Cauberg, waar menig profwielrenner trainingsrondjes rijdt. In de stad zelf zijn veel bezienswaardige gebouwen te vinden, waaronder een aantal van architect Pierre Cuypers. Bij Gulpen ligt uiteraard de Gulpenberg. Maar stapt u ook even af bij kasteel Neubourg, daar staat de dikste moerascipres van Nederland. Tussen Schin op Geul en Valkenburg liggen de kastelen Genhoes en Schaloen aan de voet van de Schaelsberg.

Naar de fietsroute

2. Fietsroute Midden-Limburg

De route loopt door prachtige dorpen in de omgeving van de Maas in Midden-Limburg. Panheel ligt te midden van de Maasplassen. Deze plassen, die ontstaan zijn door het baggeren van grind, worden vooral in de zomer gebruikt voor waterrecreatie. Rondom het gehucht liggen onder andere de Antoniusplas, de Boschmolenplas en het Tesken. Ten westen van het plaatsje bevindt zich ook het natuurgebied Leerke Ven.

Naar de fietsroute

3. Fietsroute Mookerhei en Mookerplas

Mook ligt in een prachtig, heuvelachtig natuurgebied in het uiterste noorden van Limburg. U vindt er het kapelletje van Onze-Lieve-Vrouwe van de Dwaallichtjes. Dat heeft alles te maken met de Slag om de Mookerheide. Op de hei zouden dwaallichtjes te zien zijn geweest, de zielen van de tijdens deze slag gestorven soldaten. Pas toen er een kapelletje was gebouwd verdwenen de dwaallichtjes. Het huidige kapelletje is niet origineel, in 1890 werd het ter vervanging gebouwd. De Mookerplas is ontstaan door winning van zand en grind. Tegenwoordig is het een goed bezochte recreatieplas voor watersportliefhebbers

Naar de fietsroute

Bekijk alle fietsroutes in Limburg!

Fietsroutenetwerk in Limburg krijgt goede beoordeling

In Noord- en Midden-Limburg ligt ruim 1400 kilometer aan fietspaden. Deze paden brengen u langs de mooiste plekjes van Noord- en Midden-Limburg. Daarom is het streven van het Routebureau Noord- en Midden-Limburg om een zo hoog mogelijke beoordeling te krijgen voor deze fietsroutes. Op dit moment gaat het de zeer goede kant op, in 2014 scoorde het Noord- en Midden-Limburgse routenetwerk bij 81% van de ondervraagde fietsers een 8 of hoger. Het onderzoek is deze zomer herhaald en wat blijkt: het netwerk scoort nu nog beter! Maar liefst 96% van de ondervraagden is uiterst tevreden over het fietsroutenetwerk. Het gemiddelde rapportcijfer: 8,7. Hierdoor wordt Limburg door het landelijke Fietsplatform met 4 van de 5 sterren beoordeeld.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via