Fietsroutes dwars door het Brabantse landschap

Ga dwars door het Brabantse landschap

Enorm veelzijdig

Het Brabantse landschap is enorm veelzijdig. Je gaat het vast ontdekken tijdens je fietsroute door de provincie. Iets waar de provincie in uitblinkt is haar gastvrijheid. Voeg eens een afstapmoment aan je fietsroute toe en ontdek de gastvrijheid zelf.

Door de Brabantse Duinen

Door de Brabantse Duinen

Fietsroutes door Brabant zijn heerlijk, zeker als je het combineert met de mooie natuur van Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen. Dat is precies wat deze fietsroute doet. De route loopt onder andere door het plaatsje Loon op Zand, dat trots is op haar gezellige dorpskern. Het dorpje Helvoirt is een stuk kleiner maar heeft wel een aantal bezienswaardigheden zoals de beide kerken en kasteel Zwijnsbergen.

Naar de fietsroute.

Bijna in België

Bijna in België

Deze route brengt je langs de grens met onze zuiderburen. De omgeving waar je doorheen fietst is prachtig. Tijdens je fietsroute kom je bijvoorbeeld de ‘Egyptische poort’ tegen, een groen gebied midden in de Kempen. Wil je in de omgeving van je route actief aan de slag? Voeg dan het Bakkerijmuseum in Luyksgestel aan je route toe. Je ziet er niet alleen alles wat met de bakkerij te maken heeft, je gaat ook naar huis met je zelfgebakken broodje.

Naar de fietsroute.

Proef en voel geschiedenis

Proef en voel geschiedenis

Tijdens het fietsen van deze route waan je je even terug in de tijd. Je vindt in de omgeving een kasteel, een kunstcenter van de meest fantasierijke schilder van ons land en een oude molen. In de middeleeuwen waren de heerlijke rechten van Vlijmen in de heer van Heusden. Hij verkocht deze heerlijke rechten in 1334 aan de Gravan van Holland, hierdoor kwam Vlijmen aan het Graafschap Holland.

Naar de fietsroute.

Ontdek Brabant met de App

Een fietsroute in Brabant maak je nog mooier door hem te fietsen met de Fietsnetwerk App. Tijdens het fietsen van je route geeft de App een perfecte routebegeleiding. Ook laat hij je vlak voor een fietsknooppunt weten wat de volgende stap in je fietsroute is en wat er in de buurt van het fietsknooppunt te zien en te doen is.

 

Download de Fietsnetwerk App

App stores download Android   App stores download Apple

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via