Fietsroutes dwars door bossen

Fietsroutes dwars door bossen

Luister naar de fluitende vogels en geniet van de rust

Tijdens het fietsen van (één van) deze fietsroutes kun je heerlijk genieten van de rust en luisteren naar fluitende vogels. Eén voor één leiden ze je door prachtige bossen.

Fietsroute door de bossen bij Vierhouten

Fietsroute door de bossen bij Vierhouten

Over het ontstaan van de naam Vierhouten zijn verschillende verklaringen. Als je deze route fietst zul je waarschijnlijk het meest geloven in deze verklaring: Vierhouten ligt ingeklemd tussen vier bossen. De naam Apeldoorn, waar de route ook langs gaat, komt van ‘apa’, een vroeg middeleeuws woord voor water; en ‘doorn’ wat iets wil zeggen als boom. Bij het water staande bomen hebben Apeldoorn dus waarschijnlijk haar naam gegeven.

Naar de fietsroute.

Fietsroute Oisterwijkse bossen en vennen

Fietsroute Oisterwijkse bossen en vennen

Tijdens het fietsen van deze fietsroute kom je langs het Belversven, de Kolkven en de Oisterwijkse bossen. Over het ontstaan van de vennen is men niet zeker, omdat er in de directe omgeving zowel beekdalen als stuifzandgebieden liggen, wordt er aangenomen dat er zowel uitgestoven laagten als stroomdalvennen bij zijn. De Oisterwijkse bossen sluiten aan bij de Kampina, een gevarieerd natuurgebied.

Naar de fietsroute.

Fietsroute Twee provincies

Fietsroute twee provincies

Een leuke, afwisselende route door twee provincies: Drenthe en Friesland. Een groot deel van deze route gaat dan ook door het Nationaal Park Drents-Friese Wold, maar voert je ook langs leuke plaatsjes als Diever en Dwingeloo. Diever staat bekend als 'het dorp waar Shakespeare leeft', onder andere door de 37 bijzondere tegels (een voor elk stuk dat Shakespeare schreef).

Naar de fietsroute.

Fietsroute door de Veluwse bossen

Fietsroute door de Veluwse bossen

Harderwijk staat bekend als een prachtige, oude Hanzestad. Echter, in deze route laten we Harderwijk achter ons liggen om de bossen van de Veluwe in te fietsen. De route voert je langs het kleinste plaatsje ter wereld: Staverden. Overigens zijn er nog twee andere plaatsen die deze titel claimen…

Naar de fietsroute.

Fietsroute door de bossen bij Zandvoort

Fietsroute door de bossen bij Zandvoort

Van oorsprong was Zandvoort een vissersdorp. Toen echter in de 19e eeuw het zeebaden in zwang kwam reisden velen naar Zandvoort toe. Onder deze mensen bevond zich ook keizerin Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije, beter bekend als keizerin Sissi. Door de aanleg van de Atlantikwall in de Tweede Wereldoorlog werden de vele badhuizen en boulevards die Zandvoort rijk was afgebroken.

Naar de fietsroute.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via