Fietsroutes door Natuurgebieden

Fietsroutes door Natuurgebieden

Fiets door prachtige natuurgebieden

Naast de Nationale Parken die ons land rijk is beschikt Nederland ook over een aantal prachtige natuurgebieden. Deze vijf fietsroutes leiden je één voor één door een prachtig (wellicht zelfs onbekend) natuurgebied. Zoek ook in de Fietsnetwerk App eens op het thema 'Natuurlijk' en je krijgt gelijk een overzicht van allerlei fietsroutes door de natuur.

Door het Smallingerland

Fietsroute door het Smallingerland

De fietsroute door het Smallingerland brengt je langs het dorpje Earnewâld. En laat dat dorpje nou net omringd zijn door de Alde Feanen. Een prachtig laagveenmoeras waar veel verschillende dieren en planten te vinden zijn. Hoewel de fietsroute er slechts voor een kein stuk doorheen gaat kun je natuurlijk in Earnewâld afstappen en de Alde Feanen te voet verkennen. Daarnaast kun je tijdens de fietsroute ook heerlijk van de natuur genieten.

Naar de fietsroute.

Langs Lutte en Losser

Fietsroute langs Lutte en Losser

De fietsroute Langs Lutte en Losser brengt je door het heerlijke rustieke gebied van Noord-Oost Twente. Het landschap wordt gekenmerkt door weilanden en boerderijen. Tussen al het groen door vind je zelfs prachtige landhuizen en molens. Ook voert de fietsroute je door het Lutterzand, op zich zelf al een mooi natuurgebied.

Naar de fietsroute.

De Hoeksche Waard

Fietsroute Hoeksche Waard

Onder de rook van Rotterdam en de drukte van zijn havens vind je het natuurgebied 'De Hoeksche Waard'. Het landschap wordt gekenmerkt door haar vlakte. In tegenstelling tot de stad kun je hier mijlen ver kijken en het uitzicht is op dat moment prachtig. Mocht je dus willen ontsnappen aan de drukte dan is dit hét gebied om doorheen te fietsen.

Naar de fietsroute.

Ontdek je plekje in de Achterhoek

Fietsroute Ontdek je plekje in de Achterhoek

Je plekje in de Achterhoek tijdens het fietsen van deze route is het natuurgebied 'De Graafschap'. In de omgeving van Zutphen vind je talloze kleine dorpskernen en plaatsjes die één voor één het bezoeken waard zijn. Het gebied wordt gekenmerkt door de hoeveelheid aan kastelen, buitenplaatsen en landgoederen. Daarnaast fiets je door een heel rustig en autoluw gebied.

Naar de fietsroute.

Fietsroute Oisterwijkse bossen en vennen

Fietsroute Oisterwijkse bossen en vennen

Ooit gehoord van het Groene Woud? Het is een natuurgebied tussen Tilburg, Den Bosch en Eindhoven. Het landschap in het Groene Woud is erg gevarieerd en bestaat uit zowel bos als heide en vennen. Tijdens het fietsen van deze fietsroute passer je zowel het Belversven als het Kolkven en de Oisterwijkse bossen. Eén voor één zijn het pareltjes in het Brabantse landschap.

Naar de fietsroute.

Fiets door de natuur met de Fietsnetwerk App

Wil je door de natuur fietsen en tegelijkertijd de beste routebegeleiding onderweg? Download dan de Fietsnetwerk App en kies voor het thema 'Natuurlijk'. Je krijgt dan allerlei fietsroutes door de natuur voorgeschoteld. Wanneer je je fietsroute gestart bent krijg je de juiste informatie op het juiste moment. Dat wil zeggen dat je bij de fietsknooppunten niet alleen geïnformeerd wordt over de volgende stap in je fietsroute maar ook over wat er in de buurt te zien en te doen is.

Tussen de fietsknooppunten door kun jij lekker genieten van de omgeving terwijl de App je wegwijs maakt. Ook tijdens een lange fietstocht hoef je je geen zorgen te maken over het batterij- en internetverbruik van je telefoon. Omdat de App gebruik maakt van de nieuwste technologieën op het gebied van Bluetooth en GPS is zowel je batterij- als internetverbruik tot een minimum beperkt.

 

Download de Fietsnetwerk App

App stores download Android   App stores download Apple

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via