Fietsnetwerk vrienden zijn toerist in eigen land

Fietsnetwerk vrienden zijn toerist in eigen land

Fietsnetwerk vrienden zijn toerist in eigen land

Afgelopen week (her)ontdekte wij Texel op de fiets. Daarom de vraag aan onze Instagram en Facebook volgers: Welke omgeving heb jij ontdekt deze zomer? Uit alle reacties hebben wij een aantal prachtige omgevingen gekozen en de vijf leukste fietsroutes gekoppeld. Met uiteraard alle credits naar onze Instagram en Facebook volgers!

Wij blijven je graag volgen. Fiets je in een bijzondere omgeving of heb jij het gaafste aftstapmoment ontdekt? Stuur een leuke foto naar ons op of deel het via social media. Vergeet ons dan niet te taggen.

1. Fietsroute langs land, zee en musea (Noord-Holland)

fietsroute-langs-land-zee-en-musea-roybrattinga_2

Ter land, ter zee en in de... musea. Start met fietsen langs een stuk van de noordzee en in de landelijke omgeving van de provincie Noord-Holland. Bezoek onderweg de zes aangesloten musea: Stedelijke Museum, Hollands Kaasmuseum, Biermuseum, Museum Broekerveiling, Beatles Museum en Museum Kranburgh.


Bekijk hier de fietsroute.

2. Flaneren langs de Rijke Weidevogelboulevard (Uithoorn)

flaneren-langs-de-rijke-weideboulevard_Martine_de_Jonge_3

Ook zin om net als deze vogel een dagje te flaneren? Pak je fiets en trek je beste fietsoutfit aan. Vogelbescherming Nederland heeft de mooiste vogelkijkpunten in de omgeving bij Uithoorn verzameld. Wij hebben de knooppunten aan elkaar gekoppeld en tadaa... De fietsroute is geboren!


Bekijk hier de fietsroute.

3. Van Gogh fietsroute (Breda)

van-gogh-fietsroute-breda-dennsvp_2

Als je aan Breda denkt, denk je aan Vincent van Gogh. Fiets door de omgeving waar deze beroemde schilder is opgegroeid. Onderweg hebben we een hoop leuke afstapmoment toegevoegd die met het leven van Vincent te maken hebben gehad. Stap op de fiets en laat je (creatief) inspireren!


Bekijk hier de fietsroute.

4. Uurtje slingeren langs de Linge (Gorichem)

uurtje-slingeren-langs-de-linge_Alex_Derksen_2

Zin om een uurtje door te trappen? Fiets al slingerend vanuit Gorinchem langs rivier de Linge. Na een uurtje goed zweten is het tijd om terug te keren naar de stad. Onze tip: laat je zelf goed verwennen met een hapje en drankje of ontdek de binnenstad!


Bekijk hier de fietsroute.

5. Fietsroute voor liefhebbers van water (Loosdrechtse Plassen)

fietsroute-voor-liefhebbers-van-water-fietshopdevalk_2

De meeste toeristen in Loosdrecht kiezen voor de boot, maar... ook op de fiets kan je genieten van de wateren in de Loosdrechtse Plassen. We hebben een ruim 3 uur-durende fietsroute ontwikkelt rondom de plas. De voordelen van het fietsen: gezond, recreatief en vol met leuke verrassingen!


Bekijk hier de fietsroute.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via