Fietsen in Noord- en Midden-Kennemerland

Kennemerland Noord-Holland

Ontdek de parels van Kennemerland op de fiets

Kennemerland is een regio waar je wellicht nog niet op de fiets bent gestapt. De regio in Noord-Holland omvat de gemeentes Castricum, Bergen, Uitgeest, Heiloo en Heemskerk. De mooiste plekjes en de leukste plaatsjes uit deze gemeentes worden ook wel toepasselijkerwijs Mooi-Kennemerland genoemd. Hier vind je alles wat je zoekt tijdens een lekker dagje fietsen: strand, cultuur, mooie natuur, toeristische stadjes, kastelen en nog veel meer. 

Er zijn verschillende fietsroutes in de buurt om uit te kiezen, wij geven je graag wat inspiratie om de parels in deze prachtige omgeving te ontdekken.

1. Fietsroute de parels van Mooi-Kennemerland

Wat zijn nu écht de parels van Mooi-Kennemerland? Fiets deze route door dorpjes met veel historie en cultuur en ontdek ze zelf. Eén van de parels zullen we alvast verklappen: Landgoed Willibrordus. 

Wat ooit een psychiatrisch ziekenhuis was, is nu een heerlijk landgoed waar je van alles kunt beleven. Wandel een rondje en neem een kijkje bij één van de musea, de kwekerij, de verhalenkamer of geniet van de zon op het terras.

Bekijk de fietsroute

Landgoed Willibrordus

2. Fietsroute langs land, zee en musea

Alle facetten voor een ideaal dagje uit in één route. Wanneer je de zee en het land bent gepasseerd en je nadert Alkmaar, kan een bezoek aan het typisch Nederlandse kaasmuseum natuurlijk niet ontbreken. 

We eten met z'n allen veel kaas en we weten dat het van de koe komt, maar hoe wordt het nu eigenlijk precies gemaakt? In het Hollands Kaasmuseum Alkmaar kunnen ze het je allemaal vertellen. Het museum is heel interactief en daarom ook leuk om met kinderen te bezoeken.

Bekijk de fietsroute

Hollands Kaasmuseum

3. Fietsroute Beverwijk en Castricum

Tijdens deze route wisselen bossen, duinen en meertjes elkaar af en misschien komen net buiten Beverwijk de muziekklanken je al tegemoet.

Een afstapmoment dat je niet wil missen is het Muziekfort. Dit unieke concept bevindt zich in een monument van de werelderfgoedlijst van Unesco. Het Muziekfort wordt geheel door vrijwilligers gerund en biedt mogelijkheden voor alles wat met muziek te maken heeft. Van try-outs en bandjes tot grootse events en partijen. Elke zondag is wel iets te beleven en ben je uitgenodigd om een kijkje te nemen.

Bekijk de fietsroute

Muziekfort Beverwijk

4. Fietsroute tussen Lange Jaap en Egmond

Fiets van vuurtoren naar vuurtoren langs verschillende kustplaatsen in Noord-Holland, onderweg ontdek je bij Schoorl een prachtig duinreservaat.

Eén van die vuurtorens is de witte Jan van Speyk in Egmond aan Zee. Je ziet hem al ver staan, de vuurtoren heeft door de jaren heen veel meegemaakt. Achterhaal de geschiedenis en kom erachter waarom de vuurtoren de naam Jan van Speyk heeft gekregen. Van buiten is de vuurtoren al mooi en wie weet is de vuurtoren binnenkort ook weer open voor bezoek.  Van boven heb je een prachtig uitzicht over de kust. 

Bekijk de fietsroute

 Jan van Speijck Vuurtoren Egmond

Genoeg te ontdekken dus in Kennemerland! Wil je nog meer inspiratie? Bekijk het gratis vakantiemagazine van Wat Gaan We Doen eens.  

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via