Fietsen door de mooiste natuurgebieden

Fietsen door de mooiste natuurgebieden

De drie mooist natuurgebieden van Nederland zijn ...

Door het Nederlandse publiek zijn het Nederlandse Waddengebied, de Veluwe en de Hollandse Duinen verkozen tot de mooiste natuurgebieden van Nederland. Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken maakte de uitslag van deze verkiezing bekend in het tv-programma De Wereld Draait Door. Natuurlijk hebben wij verschillende fietsroutes die u via onze website of met de Fiets App kunt ontdekken. 

Het Nederlandse Waddengebied

Omdat er op de waddeneilanden geen fietsknooppunten zijn, behalve op Texel, zijn hier twee prachtige fietsroutes die u elk landschap van Texel laat ontdekken. 

Fietsroute naar de VOC-tijd in Oudeschild

Texel, het eiland waar u de wind altijd wel door uw haren kunt laten wapperen. Deze route leidt u langs de dijk aan de waddenkant. U kunt er voor kiezen om aan de zeekant te fietsen en te genieten van het uitzicht op het water. Maar is de wind iets te veel van het goede dan kunt u ook voor de route achter de dijk kiezen. De schapen op de dijk geven u alsnog het ultieme Texel gevoel. Wist u trouwens dat op Texel meer schapen wonen dan mensen?

Naar de fietsroute

Fietsroute Texel

Texel is eigenlijk 'Nederland in het klein', vrijwel alle Nederlandse landschappen komen hier voor: duinen, bos, heide, polders, strand, wad en heuvelachtig terrein. Het hoogste punt ligt 15,3 meter boven NAP. Het typisch Texelse landschap met tuinwallen is in het Hoge-Berggebied het best bewaard gebleven. 

Naar de fietsroute!

Fietsroute op De Veluwe

De Veluwe heeft niet alleen prachtige natuur, u ontdekt ook de typisch Veluwse dorpen tijdens uw fietsroutes op de Veluwe. Afhankelijk van het jaargetij is de omgeving zeer afwisselend. Vlak voor de herfst staat bijvoorbeeld de heide in bloei. Tijdens de herfst kunt u de prachtig gekleurde bossen ontdekken en de kans is groot dat u wild tegenkomt in dit unieke gebied. Het hele jaar afwisselend en vol avontuur dus. 

Fietsroute langs Veluwse plaatsjes

In deze fietsroute ontdekt u de aparte maar mooie sfeer rondom Radio Kootwijk en prachtige Veluwse dorpjes zoals Kootwijk, waarbij ook het Kootwijkerzand vlakbij te vinden is. Het dorp Kootwijk is gelegen midden in de bossen, op de westflank van de Veluwe. Direct ten zuiden van Kootwijk ligt het landschappelijk gezien unieke Kootwijkerzand. Rond Harskamp is het Harscamperpad uitgezet, een zogeheten klompenpad over historische kerkpaden.

Naar de fietsroute

De ideale fietsroute

Diep in de bossen van Ermelo ligt Drie. Waar Staverden aanspraak maakt op de titel: kleinste stadje ter wereld, vermoeden we dat Drie zich het kleinste dorp ter wereld mag noemen. Het bestaat uit niet meer dan een paar huizen en een restaurant. Staverden mag dan niet groot zijn, het beschikt wel over een idyllisch wit kasteel. Het park eromheen is een wandeling meer dan waard!

Naar de fietsroute

De Hollandse Duinen

De kust van Nederland is zeer bijzonder. Hier ligt namelijk een van de meest gave en uitgestrekte duinlandschappen van Noordwest Europa. Uiteraard lopen er ook prachtige fietsroutes door het gebied.

Fietsroute Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Nationaal Park Zuid-Kennemerland staat bekend om de enorme afwisseling. In dit voormalig waterwingebied vindt u romantische landgoederen, duinmeren en eeuwenoude eiken. Beklim de hoge duintoppen voor een fantastisch uitzicht, of wandel naar strand en zee.

Naar de fietsroute

Fietsroute De schoonheid van Zuid-Holland

Noordwijkerhout, het hart van de bollenstreek, ligt slechts vijf kilometer van het Noordzeestrand af. Het is dan ook geen wonder dat deze route voor een groot deel langs de Noordzeekust loopt en u door de uitgestrekte duingebieden fietst. Let dus goed op de windrichting wanneer u deze route fietst...

Naar de fietsroute

Wij wensen u veel fietsplezier!

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via