Fiets over de heuvels van Limburg

Fiets over de heuvels van Limburg

Veel fietsroutes met heuvels

Als je van een heuvelachtig gebied houdt ben je in Limburg helemaal op je plek. Vooral Zuid-Limburg staat bekend om haar heuvelachtige landschap. Naast de prachtige omgeving kun je in de provincie ook genieten van het vele groen dat het te bieden heeft. Een voorbeeld van het groen in de provincie vind je onder Brunssum: De Brunssummerheide zijn prachtig om overheen te fietsen of te wandelen.

Fietsroute Rond Margraten

Fietsroute rond Margraten

Deze route gaat door de omgeving van Valkenburg. Die omgeving heeft alles: een prachtige natuur, gezellige horeca, historische bouwwerken en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Als je optimaal wilt genieten van dit prachtige gebied kun je het beste een rondje door het achterland maken.

Naar de fietsroute.

Fietsroute Water bij Venlo

Fietsroute Zwart Water bij Venlo

Je fietst tijdens deze route door een natuurgebied dat ontstaan is door een oude aftakking van de Maas. Het is een gebied met veel variatie aan bos, grasland en hier en daar een stukje heide. Door de hoogteverschillen in het gebied is er een grote afwisseling aan flora en fauna. Er zijn veel vissen en amfibieën in het gebied aanwezig, hierdoor is de kans groot dat je reigers tegen komt op je fietsroute.

Naar de fietsroute.

Fietsroute Haelen en Neer

Fietsroute Haelen en Neer

Al sinds de steentijd wordt het kerkdorp Haelen bewoond. Echter pas in 1240 wordt het voor het eerst vernoemd in een document. Het dorp kan pronken met haar kasteel Aldenghoor. In Neer stond er al in 1226 een kerk. Daarnaast beschikt het dorp over vier kapelletjes.

Naar de fietsroute.

Fietsroute door het IJzerenbosch

Fietsroute door het IJzerenbosch

In het smalste stukje Limburg (de zogenaamde ‘Groene Taille’) vind je natuurgebied IJzerenbosch. In het gebied kun je bijvoorbeeld boomkikkers tegenkomen. Eén van de steden waar je langs komt is Susteren. Daar is al sinds de prehistorie een nederzetting. In de bodem rondom Susteren zijn dan ook veel archeologische vondsten zoals een middeleeuwse abdij. Waarschijnlijk is het dorp Roosteren vanuit die abdij onststaan.

Naar de fietsroute.

Gebruik de Fietsnetwerk App tijdens je fietsroute in Limburg

Wil je de heuvels van Limburg op je eigen tempo en op een heerlijke manier ontdekken? Download dan de Fietsnetwerk App in de App- of Playstore. Onderweg krijg je de beste routebegeleiding. Je wordt door middel van meldingen van fietsknooppunt naar fietsknooppunt geleidt. Naast dat de App je bij een fietsknooppunt laat weten wat de volgende stap in je fietsroute is laat hij je ook direct weten wat er in de buurt van het fietsknooppunt te zien en te doen is. Als je een afstapmoment hebt gevonden wat je aanspreekt krijg je gelijk de route ernaartoe, net als dat je de route krijgt naar het eerste fietsknooppunt van je route. Over het batterij en internetverbruik hoef je je geen zorgen te maken, door het gebruik van de nieuwste technologieën is het tot een minimum beperkt.

 

Download de Fietsnetwerk App

App stores download Android   App stores download Apple

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via