Falco helpt wachtende fietsers

Falco helpt wachtende fietsers

Falco helpt wachtende fietsers

In Nederland heeft de fietssteun nog nooit een opmars gemaakt, ook al is het al een oud idee. Nu probeert het bedrijf Falco het met de FalcoSupp. De FalcoSupp is een combinatie van een voetsteun en een handgreepligger. Doordat de FalcoSupp drie meter lang is kunnen meerdere fietsers tegelijkertijd gebruik maken van deze fietssteun.

Eerdere idee?

Ook al heeft het eeuwenoude idee nog geen doorbraak gekend, in Duitsland heeft men al geëxperimenteerd met de zogeheten Ampelgriff(een handgreep die vast zit aan het stoplicht). Een Zweedse ontwerper kwam een paar jaar geleden met een wachtpaal en in Nederland kwam men ook met een idee: het startblok. Deze helpt fietsers om sneller op te kunnen trekken. Al deze ontwerpen hebben gezamenlijk 1 doel: de fietser comfortabeler maken tijdens het wachten voor een verkeerslicht.

De FalcoSupp

De FalcoSupp biedt meer service aan fietsers tijdens het wachten, en is een uniek product. Ook ontstaat er een snellere doorstroming en fietsers ondervinden minder hinder tijdens het wachten. Ze kunnen namelijk gewoon op hun fiets blijven zitten. Het maakt je fietsroute een stuk comfortabeler als je moet wachten voor het stoplicht.

Bron: verkeersnet.nl

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via