Een fietsroute vol geschiedenis

Fietsroute Een fietsroute vol geschiedenis

Potjandorie wat een historie!

Door welk dorp of welke stad je ook fietst tijdens deze route, je komt altijd een stukje geschiedenis tegen. Je fietst langs kastelen en forten, en tussen Den Dolder en Soesterberg kom je langs het Nationaal Militair Museum. In de gemeente Bunnik ligt de kleine woonplaats Vechten. Met slechts 130 inwoners is het aantal inwoners wellicht niet zo groot, de historie is dat wel want hier kun je de geschiedenis van de Nieuwe Hollandse Waterlinie beleven. Deze fietsroute is ook te fietsen met onze gratis Fiets App. Informatie over de afstapmomenten is op elk moment op de smartphone te lezen.Zien en doen

Tijdens een fietsroute vol geschiedenis kan een oud fort natuurlijk niet ontbreken. Het grootste fort van Nederland is in Bunnik te bezoeken. Ook restaurants zoals Pomp 41 bewaren graag de geschiedenis van het pand. Dat is terug te voelen in de sfeer van deze eet- en drinkgelegenheid. Wil je de fietsroute combineren met een paar dagen weg? Er zijn diverse kamers in het historisch Huis Rhijnauwen van Stayokay te boeken.

Naar de fietsroute

Afstapmoment Pomp 41

 pomp41

Een restaurant op een bijzondere locatie. Naast de warme sfeer van de voormalig water- en benzinepomp kan je ook rekenen op een gastvrije bediening. Bij het modern ingerichte eetcafé kan je terecht voor een gezellige borrel of genieten van een hapje.

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Waterliniemuseum Fort bij Vechten

fort_bij_vechten

Bij een bezoek aan het waterliniemuseum ontdek je de kracht van water. Nederland gebruikte onder water gezette polders zelfs als een verdedigingssysteem. Door de modderige waterbarrière zakte de vijand met zwaar geschut weg in sloten en greppels.

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Nationaal Militair Museum

Nationaal_Militair_Museum

In 1913 werd het gebouw door de luchtvaartafdeling van de Koninklijke Landmacht opgericht. Ruim 100 jaar later staat er het Nationaal Militair Museum. Met een collectie van meer dan 270.000 boeken en objecten duik je in een indrukwekkende geschiedenis.

Bekijk dit afstapmoment 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via