Een 24-uurs fietsroute voor Alzheimer Nederland

bike4alzheimer

September 2017: 2bike4alzheimer

Op zaterdag 23 en zondag 24 september wordt voor de 6e keer ‘2bike4alzheimer’ georganiseerd. Tijdens de 24-uurs fietsroute rijden teams een tocht van in totaal 400 kilometer.

 

 

Vijf etappes van 80 kilometer

In totaal worden er vijf etappes van 80 kilometer afgelegd. Dit gebeurt in tweetallen en in estafettevorm. De totale fietsroute van de vijf etappes vormen samen een ‘vergeet-mij-nietje’ symbool. Dat is het symbool voor een toekomst zonder dementie. Alle teams van de ‘2bike4alzheimer’ fietsroutes starten en finishen bij het Eemklooster in Amersfoort.

Maar liefst 900 deelnemers gingen je voor

In de vijf jaar dat het evenement bestaat deden er ongeveer 900 deelnemers mee. Die deelnemers fietste ruim €370.000,- bij elkaar. Al dat geld ging en gaat naar onderzoek naar een oplossing voor dementie. Dit jaar wordt het ingezamelde geld gestoken in een onderzoek naar de verspreiding van schadelijke eiwitten door de ziekte van Alzheimer.

Wil jij ook helpen?

Als je ook wilt helpen om het onderzoek naar een oplossing voor dementie kun je je nog tot 1 september inschrijven op de website van 2bike4alzheimer. Zorg dat je een team van 4 tot 7 mensen bij elkaar krijgt en een aantal sponsoren.

Word sponsor

Wil je niet of lukt het je niet om zelf mee te fietsen? Dan kun je altijd nog degenen sponsoren die wél mee fietsen. Voor de deelnemende teams kun je kijken op 2bike4alzheimer.nl/teams. Ook dan draag je bij aan het onderzoek naar oplossingen voor dementie.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via