De nieuwe Fietsnetwerk App, nog meer mooie herinneringen!

De nieuwe Fietsnetwerk app

Maak nog meer mooie herinneringen met de nieuwe Fietsnetwerk App

Goed nieuws! De Fietsnetwerk App is vernieuwd. Ons team heeft hard gewerkt om alle ervaringen van de afgelopen jaren samen te brengen in een gloednieuwe app. Hiermee ga je nóg meer mooie herinneringen maken. We hebben niet alleen een fris nieuw jasje, maar ook tal van nieuwe functies en verbeteringen toegevoegd. En een heleboel nieuwe fietsroutes! We vertellen je er graag alles over.

Nieuw in de Fietsnetwerk App

Bovendien heeft de app een nieuw jasje gekregen. En bij een nieuwe look hoort een nieuw logo. Je herkent de Fietsnetwerk App nu aan het fietsicoon in een frisse blauwe kleur en een oranje halve cirkel in de linkerhoek. Alsof je al aan het genieten bent van een dagje fietsen met een strakblauwe lucht en een stralend zonnetje!

De app is vanaf nu te downloaden via: 

Nieuwe zoekfunctie en ontdekpagina

Het startscherm is volledig vernieuwd. Zodra je de app opent, kom je direct op de Ontdekpagina en doe je inspiratie op voor je volgende fietsavontuur. Bovenin dit scherm vind je een handige zoekfunctie. Hiermee zoek je niet alleen op plaats, provincie of regio, maar ontdek je ook direct fietsroutes in de buurt. Na het zoeken kun je je zoekopdracht verder verfijnen op thema, afstand of tijdsduur*.

Vlak daaronder zie je de thema's. Wanneer je een thema selecteert, krijg je direct een overzicht van de routes binnen dit thema. Vervolgens kun je je selectie verder verfijnen met de afstand- of tijdsduurfilter.

Laat je inspireren door de carrousels met:

 • Fietsroutes in de buurt
 • Nieuwste fietsroutes
 • Populaire fietsroutes
 • Jouw fietsroutes

Bekijk de video en ontdek hoe je de perfectie fietsroute vindt die aansluit op jouw voorkeuren en interesses:

 

Onderweg: Route naar eerste fietsknooppunt

Zodra je de route hebt gestart, kun je beginnen bij het eerste knooppunt in de buurt van jouw locatie. Dit maakt het gemakkelijk om snel te starten zonder ver te hoeven fietsen. Plan je een fietstocht verder uit jouw buurt en reis je eerst met de auto? Als er een startpunt met voldoende parkeergelegenheid (minimaal 50 parkeerplaatsen) is op de gekozen route, kun je direct naar deze locatie navigeren. Zo parkeer je in de buurt van je route en navigeer je vanaf daar naar het eerste knooppunt. Met een Premium abonnement kun je ook alle parkeerplaatsen langs de route op de kaart tonen.

De Fietsnetwerk App toont bij het opstarten direct het dichtstbijzijnde knooppunt vanaf jouw locatie. Na het selecteren van dit knooppunt, toont de app de route ernaartoe op de kaart. Je navigeert er vervolgens eenvoudig naartoe met de kompasmodus. Als dit meer dan tien kilometer fietsen is, biedt de app automatisch drie opties voor navigatie:

 • Google Maps
 • Apple Kaarten 
 • Tekstuele navigatie info

Bij aankomst bij het eerste knooppunt start de routebegeleiding van de route zelf. Als je een Premium route fietst of een Premium abonnement hebt, kies je zelf welke richting je de route op fietst door het volgende knooppunt te selecteren.

Bekijk hier de video over fietsen naar het eerste knooppunt:

Onderweg: Routebegeleiding & afstapmomenten bezoeken

Zodra je aankomt bij het eerste knooppunt, begint de Fietsnetwerk App je actief langs de route te begeleiden. Je volgt de route door de knooppuntenborden te volgen die in de app worden aangegeven. Bij elk fietsknooppunt ontvang je zowel gesproken als visuele informatie op je scherm dat je het knooppunt hebt bereikt. Er zijn twee versies mogelijk:

 1. De app meldt 'knooppunt bereikt' en toont op je scherm wat het volgende punt is (Freemium).
 2. De app geeft 150 meter van tevoren aan welk knooppunt je nadert. Ongeveer 50 meter voor het knooppunt, ontvang je een gesproken melding over welk knooppunt je hebt bereikt en wat het volgende knooppunt is (Premium).

Daarnaast toont de app interessante afstapmomenten in de buurt van de route. Je kunt op de getoonde banner klikken voor meer informatie en om een afstapmoment te bezoeken. De route hiernaartoe wordt op dezelfde manier weergegeven als naar het eerste knooppunt. Tijdens het fietsen kun je ook op een afstapmoment klikken om meer informatie op te vragen. Vanuit elke positie kun je hiernaartoe fietsen, wat je de mogelijkheid biedt om even van de route af te wijken.

Bekijk hier hoe je de routebegeleiding optimaal kunt gebruiken tijdens jouw dagje fietsen:

Hoe gebruik ik het kompas?

Het kompas is een handige functie om je te helpen goed georiënteerd te blijven op de route. Deze functie vind je vaak in andere navigatieoplossingen, maar we hebben hem speciaal aangepast voor de Fietsnetwerk App. In onze app gebruik je namelijk geen volledige navigatie, maar begeleiden we je langs de knooppunten. Het is daarom cruciaal dat je de juiste richting kunt volgen. Daarom bieden we drie verschillende opties voor het kompas:

 1. Het icoon wijst altijd vooruit en de kaart draait mee met je rijrichting;
 2. Het icoon draait mee met je rijrichting en de kaart blijft stil staan;
 3. Het tonen van de volledige route (kompas staat uit).

De keuze tijdens je routes is persoonlijk en soms afhankelijk van de omgeving waarin je fietst. Probeer ze allemaal eens uit en ontdek zo wat voor jou het beste werkt om je fietsroutes te volgen.

De verschillende schermweergaven

Heb je Fietsnetwerk Premium? Dan kun je met de verschillende schermweergaven de app instellen naar eigen wens. Je hebt diverse mogelijkheden:

 1. Landscape modus:
  Draai simpelweg je telefoon horizontaal en krijg de routekaart in landscape (horizontale) modus;
 2. Full screen modus:
  Tik op het oogje en vervolgens op het icoon met de twee pijltjes. Zo stel je de routekaart in op full screen. Hiermee heb je meer overzicht op de kaart (ook in landscape te gebruiken);
 3. Alle afstapmomenten in de omgeving:
  Tik op het oogje en vervolgens op het afstapmomenten-icoon. Hiermee zie je alle afstapmomenten in de buurt, ook als ze niet aan jouw route gekoppeld zitten;
 4. Alle knooppunten in de omgeving:
  Tik op het oogje en op het knooppunten-icoon. Je ziet nu alle knooppunten in de omgeving. Zo kun je je route eventueel inkorten of uitbreiden.

Bekijk hier de video om alle schermweergaven te bekijken:

Premium fietsroutes en Fietsnetwerk Premium

Je hebt het wellicht al gemerkt in onze uitleg dat er naast de standaardmogelijkheden van de Fietsnetwerk App, ook een Premium versie beschikbaar is. In de vernieuwde Fietsnetwerk App bieden we twee opties om nog meer te genieten van je fietsroutes:

 1. Een losse Premium fietsroute aanschaffen;
 2. Het Premium Plus abonnement.

Wat is een Premium fietsroute?

Ons landelijke team van redacteuren stelt unieke themaroutes samen. Elke week voegen we nieuwe routes toe die meer bieden dan onze standaard fietsroutes. Wat maakt een Premium route anders?

 • Zorgvuldig samengestelde routes:
  Professioneel ontworpen door onze ervaren redacteuren;
 • Diepgaande achtergrondinformatie:
  Verrijk je kennis over de plekken die je bezoekt;
 • Speciale themaroutes:
  Ontdek unieke thema’s die verder gaan dan het landschap;
 • Uitgebreide fotoreportages:
  Bewonder prachtige beelden die je tocht extra bijzonder maken;
 • Luister naar audioverhalen:
  Geniet van verhalen en feiten over belangrijke plekken onderweg;
 • Gebruik alle geavanceerde appfuncties:
  Maak optimaal gebruik van alle functies van de app tijdens je rit.

Voor het fietsen van een Premium route betaal je éénmalig slechts € 4,-. Zo creëer je een extra mooie herinnering en ondersteun je ons in het maken van nieuwe routes. De Premium routes zijn direct in de app aan te schaffen.

Fietsnetwerk Premium Plus abonnement

Bevalt de Fietsnetwerk App, vind je onze routes leuk en wil je vaker op stap? Overweeg dan het Premium Plus abonnement. Dit abonnement omvat:

 • Toegang tot alle routes:
  Ontdek zowel Basic als Premium routes;
 • Nieuwe routes maandelijks:
  Ontvang elke maand vijf nieuwe Premium routes;
 • Uitgebreide spraakbegeleiding:
  Fiets met duidelijke audio-instructies;
 • Geen advertenties:
  Geniet ongestoord van je fietstocht;
 • Ecomodus:
  Bespaar batterij tijdens je rit;
 • Aanpasbare schermweergaven:
  Stel de app in naar jouw voorkeuren;
 • Alarm bij afwijken van de route:
  Blijf altijd op de juiste weg met ons alarm;
 • Audio-informatie onderweg:
  Beluister de gesproken informatie van de afstapmomenten bij de Premium routes;
 • Aangepast fietsprofiel:
  Optimaliseer de app voor jouw fietsbehoeften.

Het Premium Plus abonnement is verkrijgbaar voor slechts € 27,- per jaar of € 5,- per maand.

Sluit hier direct af!

Bekijk hier de video en ontdek wat de Premium routes zo bijzonder maakt en alle voordelen van Premium Plus:

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via