Drie nieuwe fietsroutes in Harderwijk dankzij samenwerking met Heerlijk Harderwijk

Heerlijkharderwijk-en-Fietsnetwerk.nl

Citymarketing Heerlijk Harderwijk en Fietsnetwerk.nl verlengen samenwerking met drie nieuwe fietsroutes

HARDERWIJK - 1 april 2022

Rondom Harderwijk zijn drie nieuwe fietsroutes gecreëerd. Citymarketingorganisatie Heerlijk Harderwijk en het Harderwijkse Fietsnetwerk.nl hebben de handen ineengeslagen en de routes tot stand gebracht. De fietsroutes zijn vanaf vandaag digitaal beschikbaar.

Veelzijdig Harderwijk

Heerlijk Harderwijk laat met hun citymarketing de veelzijdigheid van de stad zien. Dat doen ze op basis van de pijlers: bos, water en stad. Deze thema’s komen aan bod in de drie nieuwe fietsroutes.

Bert van Bijsteren, wethouder Recreatie & Toerisme in de gemeente Harderwijk, is blij met de nieuwe fietsroutes. “Fietsend door Harderwijk kom je overal op een mooie plek terecht”, zegt Van Bijsteren. “Harderwijk is een veelzijdige stad waar altijd iets te beleven is op het gebied van cultuur. Je hebt de combinatie van een historische Hanzestad met een modern randje. Maar ook het culinaire aanbod gaat van sterrenrestaurants op de Vischmarkt tot een broodje paling langs het water”, aldus een trotse wethouder.

De nieuwe fietsroutes zijn gecreëerd door het in Harderwijk gevestigde online fietsrouteplatform Fietsnetwerk.nl. “We maken fietsroutes door heel Nederland, maar het is natuurlijk extra leuk om nieuwe fietsroutes in onze eigen omgeving te maken”, vertelt Wouter Terpstra, eigenaar van Fietsnetwerk.nl.

De routeaanbieder specialiseert zich in het creëren van thematische knooppuntenroutes die zijn voorzien van unieke horeca, verblijfslocaties en bezienswaardigheden. Inmiddels zijn er al duizenden routes beschikbaar. Door te fietsen met de gebruiksvriendelijke Fietsnetwerk App, genieten fietsers van complete routebegeleiding tussen de knooppunten, maar ook naar de ‘afstapmomenten’ onderweg - ook als die niet direct aan de knooppuntenroute liggen. Hiermee biedt  Fietsnetwerk.nl recreatieve fietsers een zorgeloos dagje uit.

De fietsroutes

De routes zijn uitgestippeld aan de hand van het knooppuntennetwerk. Op die manier zijn ze voor elke doelgroep gemakkelijk te fietsen.

1. Familiefietsroute Op ontdekking in de Veluwse bossen - 19 km
Deze route is niet al te lang en daardoor extra geschikt voor een dagje fietsen met het gezin. Je fietst langs unieke plekken in het bos en langs het indrukwekkende Beekhuizerzand. Op verschillende plekken kunnen de kinderen spelen in de natuur. Of beklim samen de Toekantoren om uit te kijken over de boomtoppen.

2. Culinaire fietsroute rondom Hanzestad Harderwijk - 32 km
In de binnenstad van Harderwijk zijn tal van restaurants en horecapleinen te vinden. Het hoogtepunt is de Vischmarkt met maar liefst twee sterrenrestaurants. Tijdens deze fietsroute maak je kennis met alle culinaire punten in het centrum van deze Hanzestad en nabije omstreken.

3. Fietsroute Uitwaaien in de achtertuin van Harderwijk - 40 km
De achtertuin van Harderwijk, oftewel het Wolderwijd. Zowel de lokale inwoners als de toeristen zijn dol op de Randmeren, waarvan het Wolderwijd er één is. Rondom de meren ligt een speciaal fietspad waarmee je een prachtige route om het water maakt. Onderweg fiets je langs zandstranden zoals het Stadsstrand in Harderwijk, diverse parken en natuurgebieden.

De fietsroutes zijn te vinden op de website van Fietsnetwerk.nl - Heerlijk Harderwijk en in de gratis Fietsnetwerk App.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via