De vijf mooiste fietsroutes in de Betuwe

De vijf mooiste fietsroutes in de Betuwe

Fietsen in de Betuwe

We hebben onze fietsroutes in de Betuwe eens naast elkaar gelegd en gekeken welke het meest zijn gefietst. Hieruit is een top vijf gekomen. Deze vijf fietsroutes hebben wij officieel tot de vijf mooiste fietsroutes in de Betuwe benoemd en voor jou geselecteerd.

De vijf geselecteerde fietsroutes

Fietsroute tussen de bloesem (1593 keer gefietst)

Als je deze route in het vroege voorjaar fietst kun je genieten van de vele fruitbomen in het gebied, deze staan dan volop in bloei. Tot aan 1812 beschikte Culemborg over een echt kasteel, hier woonden de graven van Culemborg. Overblijfselen kun je terugvinden in de Kasteeltuin. Bodemvondsten en gebruiksvoorwerpen, zoals aardewerk en kacheltegels kun je zien in museum De Groene Schuur.

Naar de fietsroute.

Tiel, een beeld van de stad (1233 keer gefietst)

Hou je van kunst? Dan is Tiel de stad waar je naar toe moet fietsen. Tiel heeft namelijk 65 beelden, in de ruimste zin van het woord dan. Van het standbeeld voor Flipje van Else Ringnalda tot Mary Dresselhuijs van Jesualda Kwanten; van de Gedenksteen uit 1528 van een onbekende kunstenaar tot Support uit 2014 van Bartha Breman; en van het Paard van Riesjart Bus, tot de Beestenbende van Guusje Kaayk.

Naar de fietsroute.

Fietsroute tussen de rivieren (1212 keer gefietst)

Wanneer je langs zoveel water fietst komen er natuurlijk ook veel dijken voor. Verder brengt deze route je langs boomgaarden, oude boerderijen en door historische dorpen. Vooral in de bloesemperiode van begin april tot half mei is deze route een aanrader, maar ook in de andere jaargetijden is er veel natuurschoon te bewonderen.

Naar de fietsroute.

Fietsroute Amsterdam-Rijnkanaal (1004 keer gefietst)

Tijdens je route kom je langs het Lingemeer, ontstaan door zandwinning. Het gebied daaromheen wordt ontwikkeld tot landgoed Lingedael waar natuur, recreatie en wonen hand in hand gaan. Bij het deel waarin je langs het Amsterdam-Rijnkanaal fietst kom je ongetwijfeld schepen tegen. Het kanaal is namelijk het drukst bevaren kanaal ter wereld.

Naar de fietsroute.

Lekker tussen Lek en Linge (948 keer gefietst)

Buren is bekend als Oranjestad, omdat Willem van Oranje er in 1551 trouwde met Anna van Buren. Daardoor werd hij graaf van Buren. Onze huidige koning mocht hierdoor met recht meedoen aan de elfstedentocht onder de naam W.A. van Buren. Tijdens de lessen geschiedenis heb je vast wel meegekregen dat de Vikingen Dorestad, het huidige Wijk bij Duurstede, hadden verwoest. Culemborg beschikt over de oudste stadsmuren van Nederland.

Naar de fietsroute.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via