De mooiste fietsroutes in de regio Twente

De vijf mooiste fietsroutes van Twente

Fietsroutes in Twente

Speciaal voor jou hebben wij de vijf mooiste fietsroutes van de regio Twente geselecteerd.

 

De vijf mooiste fietsroutes

Fietsroute rond het Lutterzand

Het Lutterzand is ontstaan in de middeleeuwen. In die tijd had de wind vrij spel, waardoor zandverstuivingen ontstonden. Grove dennen werden gepoot om dit tegen te gaan. De oudste en onderste zandlagen aan de oevers van de Dinkel zijn tot wel twintig eeuwen oud. De heidebranden van vroeger herken je aan donkere lagen. Landgoed de Meuleman heeft met 330 hectare aan natuurgebied het grootste gedeelte in handen. Het landgoed dat voor een groot deel vrij toegankelijk is, is eigendom van de Twentse textielfamilie Scholten.

Naar de fietsroute.

Fietsroute rond Landgoed Hof Espelo

Rond 1215 was Oldenzaal het belangrijkste religieuze centrum van Twente. In die tijd werd ook de katholieke kerk eigendom van het Landgoed Hof Espelo genoemd. Bovendien lag er een koninklijke domein in Oldenzaal. De kerk had ook in Enschede veel voor het zeggen, zo was veel grond van de stad in het bezit van de bisschop van Utrecht. Enschede verloor land in 1518 aan Gelderland, waardoor de bisschop ook zijn land verloor.

Naar de fietsroute.

Fietsroute de verrassende omgeving van Vorden

De school, de kerk, het dorpshuis en het meesterhuis zorgen voor een gezellige sfeer in Almen, dat gebouwd is rond om het dorpsplein met oude linden. Er zijn maar liefst acht kastelen te vinden in Vorden, waarvan je sommige kunt bezichtigen. Ook is er een stuwwal in Lochem dat zich bevindt in een natuurgebied, waarvan het hoogste punt de Lochemerberg is.

Naar de fietsroute.

Fietsroute hartje Achterhoek

Ben je een echte liefhebber van fietsen? De bijna 60 kilometer lange fietsroute dat je door verschillende dorpen leidt brengt je onder andere door Eibergen en langs de rivier de Berkel. Ook fiets je door het plaatsje Goor in een zeer afwisselend Landschap. In deze plaats bevindt zicht de plaats de Braakmolen: een molen  van wel 22 meter hoog. Ten slotte kun je ook de tuinen van kasteel Warmelo bezoeken bij Diepenheim.

Naar de fietsroute.

Fietsroute door het veengebied

Op het veengebied werden mensen vroeger verplicht om jaarlijks een emmer met boter te voldoen op Sint-Maarten. Het af kopen van de pacht was onmogelijk. Tussen Hardenberg en Ommen ligt Marienberg dat gelegen is aan de linkeroever van de Vecht. Het dorp vindt zijn oorsprong in de 14e eeuw toen de Broeders des Gemeenen Leevens uit het klooster bij Sibculo de hut Mariaborch bouwden. Deze hut lag toen ten oosten van het huidige dorp en vormde de basis voor hun werk. De vroegere monniken hadden altijd een herkenningspunt wanneer ze verdwaald raakten, men zegt dat de Vroomshoop zo aan zijn naam gekomen is. De vrome hoop werd dus zijn bijnaam, wat later verbasterd is naar Vroomshoop.

Naar de fietsroute.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via