App Tip | Fietsroute QR-code scannen

Fietsroute QR-code scannen

Scan de QR-code van de fietsroute

Yes, de fietsroute om het aankomende weekend te gaan fietsen is gevonden op de website! Nu nog even terugvinden in de Fietsnetwerk app voor een passende routebegeleiding onderweg. Heb je de route al gevonden? Of zijn we iets te snel? Het kan heel gemakkelijk: scan de QR-code van de route. Je vindt bovenaan de routepagina een unieke code van de knooppuntenroute. Even scannen vanuit de app en voilà, je bent klaar om te fietsen!

 

QR-code scannen vanaf de website

Op de website heb je een fietsroute gevonden die je wilt gaan fietsen met de Fietsnetwerk app. Om deze snel te openen in de app kan je de QR-code scannen die rechts bovenaan de routepagina staat vermeld (zie onderstaand voorbeeld). Volg de stappen om de QR-code te scannen met je telefoon of tablet:

  1. Open de Fietsroute app
  2. Druk op het 'QR-code icoon' bovenin je scherm
  3. Richt met de camera op de QR-code van de fietsroute
  4. Start met fietsen! 

 

 QR-code op Fietsnetwerk.nl

Fietsroute openen vanaf de smartphone of tablet

Ben je naar de website gegaan via je smartphone of tablet? Dan is het scannen van de QR-code natuurlijk niet zo handig. Onze tip is om vanuit de mobiele telefoon altijd via de Fiets app op zoek te gaan naar een fietsroute. Heb je er toch al eentje gevonden via de website dan zie je een button 'Open in app' vermeld staan. Kies voor Download in de App Store of Google Play Store om de juiste app gratis voor je telefoon te downloaden. Mocht je de pagina geopend hebben op je tablet, dan kan je de QR-code scannen met de scanner van de Fietsroute app.

Fietsroute openen vanaf de smartphone of tablet

Hoe geef je toegang tot het scannen van QR-codes?

Voor het scannen van een QR-code heeft de Fietsnetwerk app toegang nodig tot de camera van je telefoon. De eerste keer dat je gebruik maakt van de app wordt er gevraagd om toestemming hiertoe te geven. Mocht je deze eerder gewijgerd hebben en de instellingen nu willen veranderen dan kan dat handmatig.

iOS: open instellingen > ga naar de Fietsnetwerk app > schuif de groene balk bij 'Camera' naar rechts tot deze groen wordt.

Android: open instellingen > kies voor 'Apps en meldingen' > ga naar de Fietsnetwerk app > Rechten > Camera toestaan.

 

   App-Store_NL    google-play_nl

 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via