App Tip | Bepaal je eigen rijrichting

Apptip#5

Bepaal de rijrichting van jouw fietsroute

Herken je dat? Je fietst naar het eerste knooppunt en merkt al snel dat je de wind tegen hebt. Draai je route om en zorg dat je de wind in de rug hebt. In andere woorden: bepaal zelf de rijrichting van je knooppuntenroute. Vanaf het eerste fietsknooppunt kan je kiezen naar welk volgende knooppunt je gaat fietsen. Je bepaald dan ook automatisch de rijrichting van je fietstocht. 

 

Let onderweg goed op de knooppunten bordjes

Afhankelijk van de gekozen rijrichting kan het voor komen dat je niet altijd direct het knooppuntenbord tegenkomt. Wellicht dat deze aan de andere kant van de weg staat. In de meeste gevallen staan de bordjes geplaatst of zijn ze zichtbaar voor beide kanten en zal je er geen last van hebben. Bij het ontwerpen van de fietsroutes proberen wij hier zo veel mogelijk rekening mee te houden. Helaas is het niet altijd te voorkomen omdat de bordjes door het Nederlandse fietsnetwerk geplaatst worden. Het blijft dus toch altijd nog een beetje opletten onderweg!

 

Hoe verander je de rijrichting?

Het veranderen van je rijrichting is heel eenvoudig: fiets simpelweg de andere kant op! Je kunt dat aangeven door op het knooppuntennummer te drukken van de gewenste rijrichting. Let op: het is premium functie binnen onze fietsroute app. Wanneer jij een gratis gebruiker bent kan je alleen de rijrichting fietsen zoals Fietsnetwerk die ontworpen heeft. Wil je over deze en nog vele andere functies beschikken? Bekijk alle Premium voordelen en beschikbare abonnementsvormen op fietsrouteapp.nl

 

   App-Store_NL    google-play_nl

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via