Fietsroute plannen

Fietsroute plannen

Eenvoudig je eigen fietsroute plannen

Dankzij internet is het een stuk gemakkelijker geworden om een dagje fietsen te gaan plannen. Naast de online routeplanners waar je zelf een route langs de fietsknooppunten kunt samenstellen, kun je van tevoren ook samengestelde routes vinden die je kunt printen of downloaden. Ook kun je gebruik maken van een fietsroute App die je eenvoudig de weg wijst op je smartphone. Op Fietsnetwerk.nl kun je routes vinden die je kunt uitbreiden met de mooiste afstapmomenten onderweg. De App geeft je de juiste informatie op de juiste plaats zodat je nooit meer de weg kwijt raakt en onderweg kunt genieten van de omgeving.

Hoe werkt het plannen van een fietsroute

Stap 1: Bepaal waar je wilt gaan fietsen of krijg suggesties

Voordat je kunt beginnen met het plannen van een route moet je natuurlijk wel een locatie verzinnen waar je wilt fietsen. Die locatie kan een provincie zijn, een dorp of in de App zelfs je huidige locatie. Op de website kun je deze locatie op de hoofdpagina invullen. Als je even geen inspiratie hebt kan je zelfs de website vragen om je te helpen bij het vinden van een route.

Stap 2: Kies een route

Wanneer je bij de eerste stap een locatie hebt gekozen voorziet de website je van allemaal routes rondom je gekozen locatie. Het enige wat je nog hoeft te doen is een route kiezen en de volgende stappen te volgen.

Stap 3: Voeg afstapmomenten toe

Zoals eerder gezegd kun je je route persoonlijk maken door afstapmomenten toe te voegen. Dit gaat vrij eenvoudig door op 'voeg toe' te klikken onder het afstapmoment. Voeg dus wat afstapmomenten toe en je hebt je eigen, persoonlijke fietsroute.

Stap 4: Print of download de route

Voordat je start met fietsen moet je natuurlijk wel je route bij je hebben. Daarvoor zijn de volgende mogelijkheden:

  • Printen;
  • Downloaden;
  • Naar je e-mail adres laten sturen.

 

Dit kan in verschillende formaten, namelijk:

  • Als routekaart;
  • In knooppunterformaat;
  • Als fietsroutekaart met beschrijving;
  • Als GPX bestand voor je fietsnavigatie.

 

Start met plannen

Bijzondere fietsroutes met de Fiets App

Als je altijd alle routes op zak wilt hebben kun je de Fietsnetwerk App downloaden in de App- of Playstore. In de App vind je dezelfde fietsroutes als op de website, alleen hoef je niet je computer op te starten om ze te plannen. Ook biedt de App een perfecte routebegeleiding en beleving van je route doordat je onderweg suggestie voor afstapmomenten krijgt uit ons bestand van meer dan 2500 prachtige locaties.

 

Fietsnetwerk.nl

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant