Fietsplanner

Fietsplanner

Een fietsroute plannen met Fietsnetwerk.nl

Tegenwoordig maken veel mensen gebruik van online fietsplanners. De voorloper van de fietsplanner is natuurlijk de fietskaart. Deze kaarten zijn bijvoorbeeld nog te vinden bij een VVV. Op de kaarten staan alle fietsknooppunten in Nederland. Je plant hiermee je fietsroute door de nummers ergens op te schrijven en vervolgens de knooppuntenborden langs deze nummers te volgen. Een online fietsplanner heeft veel voordelen ten opzichte van de fietskaart. Je arm staat niet vol met knooppuntnummers, je hoeft minder losse kaarten mee te nemen en online fietsplanners zijn altijd actueel. 

Hoe gebruik ik een fietsplanner?

Er zijn verschillende types fietsplanners. Je kunt volledig zelf je route uitstippelen of een route uitbreiden met mooi afstapmomenten. Fietsnetwerk bied je de laatste variant op zeer gebruiksvriendelijke wijze en natuurlijk gratis. Op Fietsnetwerk kun je kiezen uit een groot bestand aan mooie afstapmomenten en deze toevoegen om zo je persoonlijke fietsroute samen te stellen en een mooi dagje fietsen te beleven! 

Het gebruiken van de online fietsplanner van Fietsnetwerk.nl is eenvoudig. Je hebt in vier stappen al een prachtige fietsroute

Stap 1: Bepaal waar je wilt fietsen of krijg suggesties

Bepaal waar je wilt fietsen of krijg suggesties

 

Dit is het startscherm bij het kiezen van een route, in het balkje voor de groene knop kan je je gewenste locatie invullen. Dit kan een provincie zijn, maar ook een dorp of stad. Door te klikken op 'help mij een route te vinden' krijg je suggesties voor leuke fietsroutes die je kan fietsen.

Stap 2: Kies een fietsroute

Kies een fietsroute

 

In dit geval is er geklikt op 'help mij een route te vinden'. Je ziet dus dat je allerlei suggesties krijgt met fietsroutes door heel Nederland. Je kunt ze filteren op verschillende thema's en op lengte.

Stap 3: Het toevoegen van afstapmomenten

Het toevoegen van afstapmomenten

 

Wanneer je een fietsroute gekozen hebt krijg je eerst een overzicht waarin staat waar de fietsroute allemaal langs gaat en wat je kan verwachten onderweg. Wanneer je dan op 'Volgende stap' klikt kun je afstapmomenten toevoegen aan je fietsroute. Je bent helemaal vrij in het aantal afstapmomenten dat je toevoegt aan de route. Zoals je ziet zijn ze opgedeeld in 'Zien' en 'Doen' locaties. Zien locaties zijn bezienswaardigheden en Doen locaties zijn meer restauranten en hotels.

Stap 4: Het printen of downloaden van je route

Het printen of downloaden van je route

 

In de vierde en laatste stap kies je of je je fietsroute wilt downloaden, naar e-mail adres gestuurd wilt krijgen of wilt printen.

Printen en downloaden in verschillende formaten

Printen en downloaden in verschillende formaten

Formaten en de Fietsroute App

Je kunt de fietsroute in verschillende formaten printen en/of downloaden. Ook kan je ervoor kiezen om er een GPX bestand van te maken zodat je je route kan fietsen met behulp van je fietsnavigatie. Fietsnetwerk beschikt naast de online fietsplanner ook over een Fiets App. De App biedt je nog meer gemak en beleving tijdens het fietsen van je fietsroutes.  De App geeft je altijd op het juiste moment, de juiste tijd en op de juiste plaats de juiste informatie. 

 

Start met plannen

 

       

 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant.