Fietsen op de Veluwe

Fietsen op de Veluwe

Ontdek de Veluwe per fiets

De Veluwe is bij uitstek geschikt om te ontdekken op de fiets. Het gebied biedt talloze knooppuntenroutes die niet alleen langs de leukste bezienswaardigheden leiden, maar ook langs de mooiste plekken die de Veluwe te bieden heeft. Fietsen op de Veluwe is voor veel fietsliefhebbers een ware droom. Kilometers aan fietspaden gaan van een bosrijke omgeving over in heide en prachtige zandverstuivingen. Leuke dorpjes en steden zorgen voor ontspanning en cultuur. Qua variatie heeft u keus genoeg, want fietsen op de Veluwe kunt u van Nijkerk to Zutphen en van Wezep naar Arnhem. Om van Nationaal Park De Hoge Veluwe nog maar te zwijgen!

Fietsroutes op de Veluwe

De Veluwe: vol diversiteit!

Wie aan de Veluwe denkt, denkt waarschijnlijk aan bossen. En dat klopt, daar hebben ze er een heleboel van. Denk bijvoorbeeld maar aan de oude kroondomeinen rond Apeldoorn, de statige beukenbossen rond Garderen of de bossen van Nationaal Park de Hoge Veluwe. Maar wist u dat de Veluwe vroeger veel minder bos had? Het gebied bestond voornamelijk uit zandverstuivingen. Daar is nog maar een klein deel van over, zoals bijvoorbeeld het Caitwicker Zand bij Kootwijk. Maar bij knooppunten fietsen op de Veluwe zult u ook water tegenkomen. De Veluwe ligt namelijk ingeklemd tussen de Rijn, de IJssel en de Veluwse randmeren. Omdat de Veluwe naast bos, zand en water ook grote heidevelden bevat, is de Veluwe een bijzonder geliefd deel van Gelderland voor toerisme. Het kost dan ook geen enkele moeite om overnachtingsplaatsen te vinden: van de meest eenvoudige natuurcamping met alleen een pomp tot de meest luxe camping, van eenvoudige bed & breakfasts tot 5-sterrenhotels: er is voor elk wat wils langs onze knooppuntenroutes.

Eeuwenlange geschiedenis

Wie graag wat cultuur wil opsnuiven bij het fietsen op de Veluwe heeft keuze genoeg. Er is geschiedenis te vinden in oude steden zoals Harderwijk, Arnhem of Apeldoorn. De Veluwe is ook het decor van historische feiten als de luchtlanding op de Ginkelse Heide. Nog jaarlijks springen hier parachutisten naar beneden als eerbetoon aan de oorlogsveteranen uit de Tweede Wereldoorlog. Cultuur is ook te vinden in paleis Het Loo, waar prinses Wilhelmina de laatste jaren van haar leven doorbracht. Nu is het een schitterend museum met wisselende tentoonstellingen. Wie terug wil naar de goede oude tijd is van harte welkom bij het Nederlands Openluchtmuseum. U ziet er veel woningen en bedrijfsgebouwen uit bepaalde periodes van onze vaderlandse geschiedenis. Maak met de oude Rotterdamse tram een ritje over het park of eet poffertjes in de Zaanse Streek. Bent u meer een dierenliefhebber? Een paar honderd meter verderop vindt u Burgers Zoo.

Fietsen op de Veluwe: een unieke en afwisselende ervaring!

Wie een dag gaat fietsen op de Veluwe keert zeker met een voldaan gevoel huiswaarts. Vanwege de diversiteit waaruit de Veluwe bestaat heeft u een flink aantal fietsroutes te fietsen, wilt u alles zien. Maar dat is geen probleem, Fietsnetwerk.nl biedt een groot aantal fietsroutes aan waarin u elk plekje van de Veluwe kunt ontdekken! Dus stap op uw fiets en geniet van de dichte bossen, prachtige plaatsjes en uitgestrekte zandverstuivingen.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant