Fietsen in Midden-Limburg

Fietsen in Midden-Limburg

Fietsen in Midden-Limburg

Fietsen in Midden-Limburg is prachtig. Het landschap bestaat niet alleen uit heuvels, u kunt ook knooppuntenroutes fietsen over langestrekte vlaktes. Het gebied heeft twee Nationale Parken en biedt dus heel veel verschillende gebieden om doorheen te fietsen. Fietsen in Midden-Limburg is leuk voor jong en oud!

Fietsroutes in Limburg

Nationale Parken

Limburg heeft twee Nationale Parken. De Meinweg ligt aan de oostkant van Roermond tegen de Duitse grens aan. In het prachtige bos- en heidelandschap is een rijke diversiteit aan planten en dieren te vinden. De Meinweg is ook een leefgebied voor adders. Deze enige Nederlandse gifslang is schuw, dus de kant dat u hem tegenkomt is redelijk klein. Maar met een beetje geluk kunt u de adder hier ontmoeten. In het kleinste Nationaal Park van Nederland, De Groote Peel, zijn de sporen van de turfwinning uit het verleden nog altijd terug te vinden. Het heeft diverse uitkijkplekken, zoals de knuppelbruggen, de uitkijktoren en het uitzichtvlonder. Ideaal voor vogelaars, want in het broedseizoen zijn er maar liefst 90 vogelsoorten te spotten in De Groote Peel. Een wandeltocht door het park is een mooie aanvulling op uw route wanneer u gaat fietsen in Midden-Limburg. Naast deze twee Nationale Parken is er nog veel meer, soms grensoverschrijdend natuurschoon te vinden in dit deel van Limburg.

Cultuur in Midden-Limburg

Midden-Limburg heeft een enorme variatie aan kastelen, molens en kerken, elk met een eigen geschiedenis, het één nog interessanter dan het andere. Vaak zijn rondleidingen mogelijk en soms kun je er ook eten of slapen. Leuk wanneer u meer dagen knooppuntenroutes gaat fietsen om te genieten van cultuur in Midden-Limburg. Het gebied is ook een inspiratiebron voor kunstenaars. Er zijn veel galerieën te vinden. Een groot aantal kunstenaars geeft met alle plezier tekst en uitleg bij hun kunstwerken. Maar ook kerken en kapellen zetten graag de deur voor u open. Waar u ook van harte welkom bent zijn de musea. Of het nu gaat om een museum voor kinderen, een openluchtmuseum, een streekmuseum of een stedelijk museum: u komt ze allemaal tegen, want er is volop cultuur in Midden-Limburg. De provincie Limburg heert u echter nog meer moois te bieden, bekijk eens meer informatie over fietsroutes in Limburg!

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant.