Fietsroutes in de provincie deel 3: Gelderland

Fietsroutes in de provincie deel 3: Gelderland

Fietsroutes in Gelderland

In 2016 is de provincie Gelderland opnieuw verkozen tot aantrekkelijkste fietsprovincie van Nederland. Door het goede fietsknooppuntennetwerk, het uitgestrekte en prachtige landschap en de goede kwaliteit van de fietspaden was de keuze snel gemaakt. Er zijn veel verschillende regio’s waar prachtige fietsroutes klaar liggen om ontdekt te worden! U kunt schitterende fietsroutes fietsen op de Veluwe, in de Achterhoek of in de Betuwe.

De fietsroute top 3 uit Gelderland

Nadat Fietsnetwerk.nl de drie mooiste fietsroutes uit Noord-Brabant en Drenthe voor u heeft uitgezocht, is de beurt nu aan de grootste provincie van Nederland: Gelderland! Hieronder vindt u de drie mooiste fietsroutes die Gelderland te bieden heeft.

1. Fietsroute afwisseling in Arnhem

Arnhem: een stad met voor elk wat wils. Natuurlijk kunt u de route beginnen op elk willekeurig knooppunt van deze route, maar deze uitgebreide fietsroute begint officieel in Oosterbeek. Deze plaats speelde een belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog: in hotel Hartenstein (tegenwoordig het Airborne museum) was het hoofdkwartier van de Britse 1e Luchtlandingsdivisie gevestigd. Jaarlijks wordt op de eerste zaterdag in september de Airbornemars gelopen als herinnering aan de slag om Arnhem. De route brengt u ook naar Doortwerth. In de uiterwaarden van de Rijn vindt u er kasteel Doorwerth, waarvan het oudste deel al uit de dertiende eeuw stamt. 

NAAR DE FIETSROUTE

2. Fietsroute Sagen en legenden op de Veluwe

Mist in de bossen van Otterlo leverden verhalen op over de Witte Wieven. De meesten waren kwaadaardig en sleepten nieuwsgierige mannen mee naar afgelegen plaatsen waar ze vaak een pijnlijke dood tegemoet gingen. Maar een enkeling was goedaardig! Een onschuldiger legende kun je tegenkomen in de bossen rond Harskamp. Je hebt de kans om oog in oog te staan met Hubertus, een hert dat totaal niet bang is voor mensen. Blijf wel op veilige afstand! In Barneveld ligt het landgoed Schaffelaar, een landhuis in neogotische stijl. Het verhaal gaat dat Jan van Schaffelaar van de toren is gesprongen om aan zijn vijanden te ontkomen. Rond Ede kom je bij volle maan misschien wel de juffer van Grunsvoort tegen. Zij wilde alleen over een witte loper naar de kerk lopen zodat haar voeten de aarde niet zouden raken. Maar na haar dood wilde de aarde haar ook niet meer. Wordt uw rugzak steeds zwaarder? Grote kans dat Blauwe Gerrit zich op uw rug verstopt heeft...

NAAR DE FIETSROUTE

3. Fietsroute langs Waal en Kanaal

Deze fietsroute leidt u door het deel van Gelderland waar de Waal en de Rijn ons land binnenstromen. Hoewel de Rijn eigenlijk pas boven Huissen de naam 'Nederrijn' krijgt. Voor het zover is stroomt al het water door het Bijlandsch kanaal en het Pannerdens Kanaal. In Doornenburg vindt u niet alleen kasteel Doornenburg, wat door zijn middeleeuwse uitstraling vaak dienst deed voor films en series. Ook fort Pannerden staat in Doornenburg en dus niet in Pannerden aan de overkant van het water.

NAAR DE FIETSROUTE

Bekijk alle FIETSROUTES IN GELDERLAND

Uw persoonlijke fietsroute plannen

Hoe plant u nu precies een fietsroute op Fietsnetwerk.nl? Dat is buitengewoon eenvoudig. U kiest een fietsroute uit die u aanspreekt. Vervolgens kunt u driecijferige knooppunten aan deze fietsroute toevoegen. Deze driecijferige knooppunten zijn restaurants, bezienswaardigheden, natuurgebieden, molentjes en noem maar op. Als u bij deze driecijferige knooppunten klikt op 'item toevoegen', worden deze afstapmomenten gelijk bij uw fietsroute toegevoegd. Deze 'knooppunthouders' liggen nooit ver van de route af. Zo komt u prachtige plekken tegen en maakt u uw persoonlijke fietsroute!

Deel via