Routenetwerk Fiets

Routenetwerk Fiets

De weg vinden in het routenetwerk voor de fiets

Om uw weg te kunnen vinden in het fietsroutenetwerk zijn verschillende fietskaarten beschikbaar die uitgegeven worden door bedrijven als Falkplan, ANWB en natuurlijk verkrijgbaar zijn bij toeristische informatiesites en  de VVV. Aan de hand van de fietsknooppunten kunt u een knooppuntenroute plannen en eventueel onderweg nog aanpassen als u een andere route wilt gaan volgen. Onderweg kunt u natuurlijk een stop maken de GECERTIFICEERDE KNOOPPUNTEN van Fietsnetwerk.nl. Deze zijn te herkennen aan de 3-cijferige knoopppunt-nummers die aansluiting hebben op de 2-cijferige knooppunten.

Er zijn veel websites en Apps die het u gemakkelijk kunnen maken om de weg te vinden in het fietsnetwerk. Het hangt erg af van uw persoonlijke voorkeur. Wilt u uw route helemaal zelf uitstippelen dan kunt u gebruik maken van de FIETSROUTEPLANNERS. Alle knooppunten en knooppuntlocaties zijn hierin aanwezig zodat u ook gemakkelijk uw stop onderweg kunt bepalen. U kunt er ook voor kiezen om fietsroutes uit te kiezen die al voor u zijn samengesteld of een combinatie van beide zoals u op Fietsnetwerk.nl kunt vinden. 

Fietsroutes in Nederland

Uw Fietsroute op Fietsnetwerk.nl

Op Fietsnetwerk.nl bepaalt u zelf hoe u fietsroute door het routenetwerk eruit gaat zien! Zoek een gratis fietsroute in het routenetwerk uit en selecteer stops en bezienswaardigheden die u onderweg tegen zou komen -als u wist waar ze waren! Dankzij Fietsnetwerk.nl hoeft u daar niet meer naar te zoeken omdat wij die belevenissen voor u in kaart hebben gebracht. U bepaalt dus helemaal zelf hoe uw route eruit gaat zien. Onze missie is om samen met u de mooiste fietsroutes van Nederland te ontwikkelen en vast te leggen. Dagelijks proberen wij ons bestand uit te breiden en u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van alle mooie plekken en routes in het Nederlandse FIETSROUTEROUTENETWERK. Wij breiden het Nederlandse fietsnetwerk uit met nieuwe knooppunten. Deze knooppunten geven wij 3-cijferige nummers en bestaan uit locaties die aantrekkelijk zijn om te zien, of interessant om onderweg voor te stoppen. U kunt daar bijvoorbeeld bezienswaardigheden die u kunt bezoeken, of horecagelegenheden waar u een kop koffie kunt drinken of eventueel even een hapje eten. De locaties zijn te herkennen aan de Fietsnetwerk.nl raamsticker en aan het originele Fietsnetwerk.nl certificaat. 

Knooppunten in het Routenetwerk voor de fiets

Waar u ook voor kiest, in alle gevallen komt u de knooppunten tegen. Toch heeft dit fietsnetwerk van knooppunten ook beperkingen. De knooppunten geven u een route langs de knooppunten, maar niet langs bijvoorbeeld horeca, bezienswaardigheden of andere mooie stops om uzelf (en/of uw fiets) even op te laden. Wij hebben daarom dus het initiatief genomen om een aanvulling te bouwen op het bestaande knooppuntennetwerk. Voor een dynamische fietsroute kiest u dus voor een route van Fietsnetwerk.nl!

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant