Knooppuntenroute Twente

Knooppuntenroute Twente

Knooppuntenroutes in Twente

Knooppuntenroutes in Twente zijn er te kust en te keur. Dat is ook logisch, want de mooiste manier om van Twente te genieten is per fiets. In het landschap van Twente wisselen landgoederen, weilanden en bossen elkaar af. Twente is een unieke plek om te fietsen en biedt veel mogelijkheden, want er ligt maar liefst 1500 kilometer aan fietsroutes in dit mooie gebied. Keus genoeg dus voor een knooppuntenroute!

Fietsroutes in Nederland

De Holterberg opfietsen

Bent u niet bang om een beetje te klimmen? Dan is de Holterberg zeker een aanrader. Fiets elektrisch of op eigen kracht naar boven, in de wetenschap dat wanneer u klimt u straks ook weer mag dalen. Het zeer afwisselende landschap maken een knooppuntenroute over de Holterberg tijdens het fietsen in Twente zeker de moeite waard. Er zijn voldoende bankjes onderweg om in alle rust even te genieten van het landschap en het uitzicht vanaf het uitkijkpunt. Houdt u meer van gezelligheid? Dan is er leven genoeg op het Holterbergplein.

Fietsen rond Ootmarsum

Tijdens het fietsen in Twente mag u Ootmarsum zeker niet vergeten. Het stadje is in 2015 uitgeroepen tot winnaar in 'Entente Florale', een internationale wedstrijd voor aantrekkelijke groene dorpen en steden. Uit het juryrapport: 'De jury van Entente Florale roemt het toegankelijke landschap, dat de authenticiteit van Twente ademt. Het stadje nestelt zich daarin op natuurlijke wijze. Het geheel is als een ansichtkaart.' Dat wordt helemaal duidelijk als u tijdens het fietsen in Twente een bezoek brengt aan het Openluchtmuseum van Ootmarsum waar de tijd stil heeft gestaan. Heeft u nog meer aansporing nodig om Ootmarsum te bezoeken? Er wonen veel kunstenaars die zich geïnspireerd voelen door het prachtige Twentse landschap. Met name rond de kerk vindt u een groot aantal galerieën en ateliers op het gebied van schilderen, edelsmeedkunst, beeldhouwwerk, keramiek en glaskunst. Een aanrader is de Kerst- en Kunstmarkt die begin december gehouden wordt. En natuurlijk staat Ootmarsum bekend om de bijzondere traditie: het Vloggeln. Als u met Pasen gaat fietsen rond Ootmarsum zult u het zeker tegenkomen!

Oud en nieuw in een fietstocht

De laatste jaren van haar leven bracht prinses Armgard, de moeder van prins Bernhard, door op Kasteel Warmelo in Diepenheim. Wie de omgeving en het fraaie kasteeltje ziet snapt onmiddellijk waarom ze voor dit charmante kasteeltje heeft gekozen. Het kasteel stamt uit 1339 en is omringd door een prachtig park, waarin u kennis maakt met vier eeuwen tuinarchitectuur. De tuin is te bezichtigen. Wanneer u in Twente bent is het zeker aan te raden om erheen te fietsen. Heel andere architectuur is te vinden in de wijk Roombeek in Enschede. Op de plek van de beruchte vuurwerkramp is een totaal nieuwe wijk gebouwd met een mix van de oude, vertrouwde jaren '30-stijl tot gedurfde moderne architectuur, die u tegenkomt in zowel woningen als bedrijven. Het is zeker de moeite waard om de wijk te bezoeken. Voor groepen vanaf tien personen is het mogelijk om een rondleiding te krijgen.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant