Voedselbos Maasland
Voedselbos Maasland

Voedselbos Maasland - Maasland

N 51.938552090125 / E 4.2810646552808

Op een aantal verwaarloosde bospercelen in Maasland legde Stichting Voedselbos Maasland in samenwerking met eigenaar Staatsbosbeheer een voedselbos aan. Een voedselbos is een bos met veel verschillende planten en dieren met zeven tot negen vegetatielagen. Een ecologisch en biologisch juweeltje ontworpen door Jelle Fekkes, landschapsarchitect, gespecialiseerd in voedselbossen.

Het voedselbos is nog in aanbouw, het duurt dus nog even voor er een overvloed aan eetbare noten, paddenstoelen, bessen en andere vruchten te vinden is. Desondanks is een bezoek nu al zeker de moeite waard. Bekijk de website van het Voedselbos om de educatieve activiteiten in de gaten te houden.

Maasland is onderdeel van de eerste Cittaslow gemeente van Nederland. Een internationaal keurmerk gebaseerd op de Slow Food Beweging, met leefomgeving, gastvrijheid en milieu hoog in het vaandel. Hier mag een voedselbos niet ontbreken. Parkeer je fiets even en wandel over de houtsnipperpaden om te zien wat de enthousiaste vrijwilligers nu al hebben bereikt.

Voedselbos Maasland

Voedselbos Maasland
Doelpad
3155 Maasland

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.