Vestingstad Leerdam
Vestingstad Leerdam

Vestingstad Leerdam - Leerdam

N 51.8897179 / E 5.0917646

Of Leerdam een echte vestingstad is? Daar zijn de geleerden het niet helemaal over eens. Maar dat maakt niet uit: Leerdam heeft nog veel oude en unieke plekjes waar je de historie zult beleven.

Leerdam heeft een rijke geschiedenis, inclusief perioden waarin het strategische en militaire belang had. Het is bekend dat Leerdam in de middeleeuwen versterkingen had, zoals een kasteel dat een belangrijke rol speelde in de verdediging. Echter, in vergelijking met andere Nederlandse steden die breed erkend zijn als vestingsteden en die hun vestingwerken grotendeels hebben behouden of gerestaureerd, is het bewijs van omvangrijke verdedigingswerken in Leerdam minder prominent aanwezig in de hedendaagse stadsstructuur.

De stadsmuur aan de Zuidwal zou je veel over de geschiedenis van de stad kunnen vertellen. Over dat de stad ooit omringd was door muren, grachten en poorten. Het kreeg maar liefst drie keer stadsrechten: in 1382 door Otto van Arkel, in 1407 door graaf Willem VI, en nog eens een keer in 1428 door Arnold van Gelre toen de stad een tijdje in Gelderse handen was. Dus er valt genoeg te beleven!

Vestingstad Leerdam

Vestingstad Leerdam
Veerstoep
4142 LA Leerdam

Contactgegevens
T: 0000-000000
E: info@liniebreed.nl

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.