Tijdelijke foto
Uitkijktoren Paardekop

Uitkijktoren Paardekop - Ysselsteyn

N 51.469853 / E 5.9035682

Het Paardekopbos ligt hoger dan de omgeving. Vanaf de uitkijktoren middenin het bos is dit goed te zien. De toren is 18 meter hoog en vrij toegankelijk.

De Peel was vroeger een ruig natuurgebied, compleet bestaande uit veen en daarom dus een kletsnatte bodem. Je kon het beste het gebied doorkruisen via de Paardekop. Daardoor is er een pad ontstaan, de Swarte baen of het Venrays pad genaamd. Op oude kaarten kun je terugzien dat hier vroeger een pad lag.

Waarom het bos de naam Paardekop gekregen heeft, is niet bekend. Toch gaan er wel verschillende verhalen de ronde. Het meest aannemelijke is het verhaal dat hier vroeger een grote veldslag heeft plaatsgevonden, waarbij naast de krijgers ook veel paarden zijn omgekomen. Deze zouden zijn begraven op deze plek in een graf dat de vorm van een paardenhoofd kreeg. Er is in dit gebied ook een strijdhamer van duizenden jaren oud gevonden. Als je kijkt naar de vorm van het Paardekopbos op de kaart, zou je er best een paardenhoofd in kunnen herkennen...

Tijdelijke foto

Uitkijktoren Paardekop
Paardekop
5813 AT Ysselsteyn

Contactgegevens
E: info@visitnoordlimburg.nl

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.