Touwslagerij Steenbergen
Touwslagerij Steenbergen

Touwslagerij Steenbergen - Gorssel

N 52.1988165 / E 6.2034399

Touwslagerij Steenbergen is een familiebedrijf dat al sinds 1900 bestaat. Het werd opgestart door de overgrootvader van Albert Steenbergen jr., de huidige eigenaar, die het bedrijf overnam van een touwslager in Genemuiden (Gebr. Vos). Na meerdere verhuizingen heeft het bedrijf nu zijn thuis gevonden in Gorssel, waar Gerrit Steenbergen – de vader van Albert jr. – heeft bijgedragen aan de groei van het bedrijf. Tegenwoordig wordt Touwslagerij Steenbergen gerund door Albert jr., die ambitieus voortbouwt op dit ambacht.

Verschillende natuurlijke materialen zoals hennep en vlas worden gebruikt om handgeslagen touwen te maken. Daarnaast levert Touwslagerij Steenbergen ook machinaal geslagen touwen voor allerlei verschillende toepassingen. Alle producten kunnen volgens specifieke klantwensen afgemaakt worden met bijvoorbeeld ringen, touwkousen of andere accessoires die rechtstreeks in het touw worden geplaatst voor extra sterkte of esthetische waarde.

Benieuwd hoe de touwslagers hun werk uitvoeren? Als de werkzaamheden het toelaten kun je tegen een kleine vergoeding meekijken hoe dit oude ambacht wordt uitgeoefend. In het kleine museum zie je machines, gereedschappen en producten van touw van vier generaties touwslagers. Je kunt ook een rondleiding boeken (op afspraak).

Touwslagerij Steenbergen

Touwslagerij Steenbergen
Veldhofstraat 10a
7213 AL Gorssel

Contactgegevens
T: 0575-491337
E: touwslagerijsteenbergen@planet.nl

Openingstijden
Maandag 08:00 - 17:00
Dinsdag 08:00 - 17:00
Woensdag 08:00 - 17:00
Donderdag 08:00 - 17:00
Vrijdag 08:00 - 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.