Steengroeve van Winterswijk
Steengroeve van Winterswijk

Steengroeve van Winterswijk - Winterswijk-Henxel

N 51.9674322 / E 6.7842033

De bodem van Winterswijk is één van de meest gevarieerde van Nederland en wordt daarom ook wel de 'mozaïekvloer van Nederland' genoemd. De eerste bodemlagen zijn al 240 miljoen jaar oud! Toen was er op de plek van Winterswijk een binnenzee die door eb en vloed om de zoveel tijd droogviel. Dat maakte het een ideale plek voor zowel zee- als landdieren.

Bij de steengroeve kun je de verschillende aardlagen goed terugzien. Sinds 1932 wordt hier in een dagbouwmijn kalksteen gewonnen. Nog één groeve is hiervoor in gebruik, de andere twee zijn beschermde natuurgebieden. Archeologen hebben hier al vele bijzondere fossielen gevonden van onder andere schelpen, vissen, insecten en zelfs botten en pootafdrukken van sauriërs. Een unieke bezienswaardigheid!

Je kunt de steengroeve vanaf de kijkmuur bekijken. Wil je de groeve bewandelen? Dat kan met een excursiewandeling die je van tevoren kunt boeken via VVV Winterswijk. Aan de rand van de groeve staat een klein museum. In de zomer wordt er in de steengroeve een groot theaterspektakel neergezet.

Foto: REiSREPORT

Steengroeve van Winterswijk

Steengroeve van Winterswijk
Steengroeveweg
7106 Winterswijk-Henxel

Contactgegevens
T: +31 543-745 090
E: info@vvvwinterswijk.nl

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.