Slot Doddendael
Slot Doddendael

Slot Doddendael - Ewijk

N 51.8742614 / E 5.7475197

Slot Doddendael is een middeleeuws kasteeltje, omringd door een slotgracht. Het kent een geschiedenis van plunderingen, branden, afbraak en, steeds weer opnieuw, opbouw. Omdat het slot in 1332 voor het eerst wordt genoemd in oude documenten, wordt aangenomen dat Doddendael rond die tijd werd gebouwd. Het is vernoemd naar de lisdodden die veel voorkwamen in deze drassige omgeving.

Vanaf 1489 is het drie eeuwen in bezit van de Westfaalse rooms-katholieke familie Van Stepraedt. Het slot is in deze eeuwen aangevallen door de Nijmegenaren die het in brand staken. Toen het herstel door de familie begon, is het bezet geweest door de Spanjaarden. Prins Maurits heeft Slot Doddendael terug veroverd en laat het wederom in brand steken. Familie Van Stepreadt startte opnieuw de herstelwerkzaamheden totdat in de 17e eeuw de katholieke eredienst verboden wordt. De slotkelder werd beschikbaar gesteld als schuilkerk. Hiervan zijn nu nog de resten te zien.

Vanaf 1977 laat de huidige eigenaar H. Braam een grondige restauratie uitvoeren. Behalve het huis staan op het huiseiland enkele bijgebouwen en restanten van een walmuur. Momenteel is Slot Doddendael een restaurant en een prachtige locatie voor feesten en partijen.

Slot Doddendael

Slot Doddendael
Binnenweg 2
6644 KD Ewijk

Contactgegevens
T: +31 487-521862
E: info@doddendael.nl

Openingstijden
24 uur open

Het landgoed is vrij toegankelijk.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.